Korhosen kausi on ohi

Mikko Korhonen onnistui jälleen pelaamaan edellisvuotta paremman kauden.

Mikko Korhonen sijoittuu Euroopan Tourin päätöskisassa jaetulle 31. sijalle. Tämä tarkoittaa sitä, että hän ei pääse Etelä-Afrikan toiseen finaalikisaan.

Kurt Lindströmin mantra jääkiekon MM-kisoissa vuonna 1995 oli Lite bättre. Samaa mantraa näyttää noudattavan Mikko Korhonen golfurallaan. Nummelalainen nimittäin ottaa koko ajan pieniä askelia kohti maanosan kärkeä.

Tänä vuonna Korhonen sijoittuu rahalistalla sijalle 85:s, mikä on hänen ET-uransa paras sijoitus rankingissa. Se ei kuitenkaan tule riittämään ensi viikolla pelattavaan Nedbank Championshipiin, joka on Euroopan Tourin finaalisarjan toinen osakilpailu.

”Kausi oli tässä ja ensi vuonna jatketaan. Hyvä kausi kuitenkin ja eteenpäin mentiin taas”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Turkin ensimmäisessä finaalikisassa Korhonen sijoittui 31:nneksi pelattuaan yhteistuloksen 5 alle parin.

”Tänään lähti kierros hyvin liikkeelle, ja annoin siinä itselleni mahdollisuuden päästä mukaan ensi viikon kilpailuun. Hyydyin kuitenkin loppua kohti.”

Korhonen otti taas loppukirin

Korhonen lämpeni tällä kaudella hitaasti, sillä vielä ennen Euroopan Tourin runkosarjan viimeisestä kisaa, hän oli 110 pelaajan huonommalla puolella. Korhonen pelasi selkä seinää vasten koko uransa parhaan turnauksen ja sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle. Korhonen ei ainoastaan säilyttänyt paikkaansa Euroopan Tourilla, vaan myös onnistui hilaamaan itsensä Turkish Airlines Openiin.

Pitkä kisarupeama ja kärkiryhmässä pelaaminen Portugal Mastersissa olivat kuitenkin rasittaneet miestä sekä henkisestä että fyysisesti.

”Oli raskas viikko. Täytyy myöntää, että Portugali vei paljon mehuja miehestä”, Korhonen sanoi Turkin kisan jälkeen.

Korhonen ansaitsi palkintorahaa 383 500 euroa, kun viime vuonna hän tienasi noin 70 000 euroa vähemmän. Se riitti rahalistalla 90. sijaan eli kuusi pykälää heikompaan sijoitukseen kuin tällä kaudella.