Hyppää sisältöön

Korhosella mahdollisuus myös ET:n finaalikisoihin

Mikko Korhonen taistelee tosissaan sijoituksesta rankingin 110 parhaan joukossa.

Mikko Korhosen avauskierros Portugalissa ei pelkästään luo hyvää pohjaa kortin uusimiselle, mutta avaa portteja myös suurempiin haaveisiin. Kauden aluksi nummelalainen linjasi tavoitteekseen ET:n finaalikisan, eli top-60 rahalistalla. Kahden parhaan joukkoon mahtuminen Portugal Mastersissa pitäisi myös tämän tavoitteen hengissä.

Mikko Korhosen avaus Portugal Mastersiin oli monella muotoa nummelalaisen omia ennätyksiä rikkova. Tulos -7 (64) on Korhosen paras European Tourin kilpailussa, kerran hän pelasi karsintafinaalissa tuloksen -8. Yhdeksän birdietä on myös ET:n tasolla hänen oma ennätys, samoin kuin viiden birdien putki takaysin alussa. Kuudes birdiekin olisi ollut mahdollinen, sillä väylä 15 on yksi kentän helpommista (288m par-4).

Portugalin kenttä Victoria Golf Club on pitänyt kärkipään pelaajat tiukassa nipussa. Kun avauspäivä on vielä viimeisten pelaajien osalta kesken, jakaa Korhonen vieläkin kisan kärkipaikkaa. Samaan tulokseen on kuitenkin saapunut jo kaksi iltapäivän pelaajaa. Eddie Pepperell tai Marc Warren saattavat hyvinkin napata kärkipaikan haltuunsa vielä loppuillan aikana. Toistaiseksi peräti 20 pelaajaa on kahden lyönnin sisällä tuloksissa -5 – -7. Kun tulos -4 otetaan mukaan laskuihin, on kolmen lyönnin sisällä peräti 34 pelaajaa.

Kentän heikot raffit ja tilava luonne takaavat paljon birdiepaikkoja kaikille pelaajille. Luvassa on varmasti siis kovan luokan puttikilpailu loppuun saakka. Mikäli Korhonen pysyy formussa, on hänellä mahdollisuus taistella vielä paitsi pelioikeudestaan, mutta myös itse kisan voitosta. Mikäli Korhonen sijoittuisi kahden parhaan joukkoon Portugalissa, hyppäisi hän todennäköisesti mukaan Etelä-Afrikassa käytävään NedBank Challengeen sekä Turkish Airlines Openiin.

Portugalissa ainakin avauskierroksella iltapäivän pelaajat ovat pystyneet hyvin vastaamaan aamupäivän pelaajien vauhtiin. Sopii toivoa, että perjantaina iltapäivällä olosuhteet ovat myös reilut iltapäivän pelaajia kohtaan, eikä tuuli ylly tulosta heikentäväksi tekijäksi. Korhonen tarvitsee vielä paljon onnistumisia ennen kuin paikka auringossa on millään tasolla taattu. Avauskierros antoi kuitenkin puitteet taistella suuremmistakin asioista kuin ”vain top-15 -sijasta”. Korhonen lähtee toisena päivänä kentälle Suomen aikaa kello 15.00 ja häntä voi hyvin olla nähtävissä Viasatin ja Viaplayn lähetyksissä.

Korhonen itse kommentoi päivää suurten paineiden keskeltä Portugalista ymmärrettävän pelkistetysti: ”Hyvä päivä tänään. Paljon birkkuja ja vähän bogeja. Tästä on hyvä jatkaa, päivä ja lyönti kerrallaan”

Roope Kakko tarvitsee toisella kierroksella supertuloksen – noin luokkaa 63-64 päästäkseen mukaan viikonlopun peleihin.

 

Etsi luettavaa