Hyppää sisältöön

Korhosella kovan luokan kirittäjä Dubaissa : ”Kenttä suosii pitkälyöntisiä pelajaia”

Mikko Korhonen lähtee Dubaihin rahalistan sijalta 41

Mikko Korhonen on toinen suomalainen, joka on yltänyt European Tourin päättävään kisaan Dubaissa. Korhosen kisa on kolmas peräkkäin ja putki jatkuu vielä ensi viikolla Melbournessa.

Mikko Korhonen pääsee torstaina ykköstiille yhdessä Euroopan Ryder Cup -sankareihin lukeutuvan Henrik Stensonin kanssa. Ruotsalainen on pelannut rikkonaisen kauden loukkaantumisten myötä ja löytyy vain yhden sijan Korhosen yläpuolelta European Tourin rankingissa. 

Avauspäivän parit muodostettiin suoraan ranking-sijoituksen mukaan. Tämän myötä Korhonen ja Stenson sijoitettiin samaan ryhmään kun pelaajat olivat sijoilla 40 ja 41. Edessä oli poisjääntejä, jolloin he osuivat listalla samaan pariin. 

Korhonen on tutustunut kisakenttään alkuviikosta lähtien. Maanantai meni kuitenkin kohtalaisen lepäillessä. 

”Täällä on oikein kiva fiilis. Hyvin kuumaa ja kosteaa, hiki virtaa! Maanantai meni ihan lepäillessä, mutta eilen olikin sitten pro am -kisa jo kello 7.00 aamulla. Vähän treeniä ja sali siihen päälle””, Korhonen kertoi valmistautumisestaan.

Korhosen pelikaveri Henrik Stenson on juhlinut Jumeirah Golf Estatesin kentällä kaksi kertaa. Vuosien 2013 ja 2014 voittaja lukeutuu pitkälyöntisiin pelaajiin, varsinkin jos draivi on kunnossa. Pitkälyöntisyys onkin Korhosen mukaan selkeä etu kisakentällä. 

”Kenttä on hyvä. Sanoisin, että pitkä ja suhteellisen leveä. Hyvin bunkkeroitu ja isot, erittäin muodokkaat viheriöt. Kentällä on muutama tosi pitkä reikä, joutuu ihan pitkää rautaa lyömään päälle. Voittajalistasta voi katsoa, että kenttä suosii selkeästi pitkälyöntisiä pelaajia””, hän arvioi.

Korhoselle kisa on kolmas peräkkäin. Turkissa oli vielä tunnustelevaa, Etelä-Afrikassa Korhonen taisteli pitkään jopa voitosta ennen kuin kone hyytyi lopussa. Dubaissa Korhonen pyrkii samalla myös säästämään energiaa ensi viikon World Cupia ajatellen, jossa peliparina on Mikko Ilonen. 

Dubaissa kärkikaksikkona liikkelle lähtevät Tommy Fleetwood ja Francesco Molinari. Ainoa tapa englantilaiselle ohittaa Molinari rahalistalla on voittaa kilpailu ja Molinarin tulee sijoittua viidennettä sijaa huonommin. 

Ryder Cupin rakastavaiset pelaavat ensimmäisen kierroksen luonnollisesti samassa parissa. Mikko Korhosen ja Henrik Stensonin lähtövuoro on kello 7.35 Suomen aikaa. Kärkipari lähtee kentälle kello 10.40 Suomen aikaa. 

Voittajalle on luvassa 7,1 miljoonan euron potista noin 1,14 miljoonaa. Viimeiseksikin jäänyt pelaaja saa mukavan, reilun 20 000 euron korvauksen. 

Etsi luettavaa