Hyppää sisältöön

Korhosella komea lopetus runkosarjaan

Mikko Korhosen matka vie väliviikon kautta kohti European Tourin finaalikisoja

Mikko Korhonen pääsi pelaamaan paineettoman aamukierroksen Portugal Mastersin sunnuntaina. Sijalta 61 startannut Korhonen nousi useita kymmeniä sijoja komealla 65 (-6) lyönnin kierroksellaan.

Mikko Korhonen pelasi kaksi erittäin mallikasta ja kaksi heikkoa kierrosta Portugal Mastersissa. Tuloksena taululla luki lopulta -7 neljän kierroksen urakasta. Ensimmäinen ja kolmas kierros veivät mahdollisuudet kirkkaisiin sijoihin, sillä ne hän pelasi 72 (+1) ja 73 (+2). 

Sen sijaan perjantain ja sunnuntain kierroksilla Korhonen näytti parasta osaamistaan. Perjantaina hän kairasi itsensä viikonlopulle komealla 67 (-4) lyönnin kierroksellaan, joka varmisti jo kymmenennen peräkkäisen jatkoonpääsyn. 

Lauantain notkahduksen jälkeen sunnuntain huipputulos oli juuri sitä mitä Korhonen tarvitsi ennen kiertueen finaaleita: näytteen siitä, että alhaisia tuloksia löytyy. Korhosen päivä koostui koruttomasti seitsemästä birdiestä ja yhdestä bogista. Tulos 65 on nostanut Korhosen tällä hetkellä jakamaan sijaa 24. Harvinaista mutta totta on se, että samasta tuloksesta löytyvät tällä hetkellä myös Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen, jotka ovat pelanneet neljä reikää viimeistä kierrostaan. 

Nykisen ennusteen mukaan espoolaistunut Korhonen tulee nousemaan Race to Dubai -listalla sijalle 41 ennen finaalikisoja. Se voi heikentyä päivän mittaan sijan tai kaksi kun kärkiryhmät ovat vasta lähdössä kentälle. Jokatapauksessa Korhosen asetelmat kiertueen finaaleihin ovat paremmat kuin koskaan. 

Kauden päättävään Dubain turnaukseen mahtuu mukaan 50 parasta pelaajaa rankingista, joten Korhosella on kohtalaisen vahvasti jalka oven välissä kaikkiin finaalikisoihin. Ensi viikolla pelattavaan Kiinan WGC-kistaan Korhosen kategoria ei riitä. 

Lähetys Portugal Mastersin viimeisestä kierroksesta käynnistyy Viasat Golf ja Viaplay -kanavilla kello 14.30 Suomen aikaa. Selostajana toimii Teemu Tyry.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa