Hyppää sisältöön

Korhonen vahvassa vedossa

Mikko Korhosen peli kulki tänään. Vasemmalla caddie Karri Kakko.

Mikko Korhonen oli vahvassa vedossa perjantaina South African Openin toisella kierroksella. Korhonen ehti pelata 14 reikää, ennen kuin kisa keskeytettiin ukkosen uhan vuoksi. Pelit jatkuvat huomenna aamulla.

Perjantai ja 13. päivä ei tuonut Mikko Korhoselle epäonnea, ellei sellaiseksi lasketa kilpailun keskeyttämistä, kun Korhosella oli kierrostaan jäljellä neljä reikää jäljellä. 14. reiälle asti peli oli nimittäin sujunut ainakin tuloksen perusteella kuin tanssi, sillä Korhonen on kierrostaan viisi alle parin.

”Huomenna kello 7.15 jatkuu. Hyvää peliä on ollut tähän mennessä. Lyöminen on ollut hyvää ja putit ovat menneet kivasti sisään. Aamulla sitten uusiksi”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Hyvä vire näkyy myös nousuna tulosluettelossa, jossa Korhonen on kiivennyt tänään peräti 34. sijaa. Keskeytysvaiheessa Korhonen jakoi kisassa 20. sijaa.

Etuysillä Korhonen iski birdieitä solkenaan eli peräti viisi. Ainoan boginsa Korhonen teki kuudennelle reiälle, joka on pitkä par-kolmonen (182 m). Takaysillä hän teki neljä pari ja yhden birdien. Se tuli 13. reiälle, joka on pitkä par-viitonen (550 m).

Storm nousi kärkeen

Kisan johdossa on Englannin Graeme Storm, jonka yhteistulos on -12. Storm mylvi tänään tuloksen 63 (-9) eilisen 69 lyönnin kierroksen jatkeeksi.

Kakkosijaa jakaa kolme pelaajaa kaksi lyöntiä Stormin perässä. He ovat Peter Uihlein, Jbe Kruger ja Trevor Fisher Jr. Myös Rory McIlroy oli tässä joukossa ennen viimeistä reikää, mutta teki sille bogin lyötyään lähestymisen eguksi bunkkeriin. Bogi tuli myös toiseksi viimeiselle reiälle.

Sen sijaan kierroksen puolivälissä McIlroy oli ilmiömäisessä vireessä, sillä hän pelasi kahdeksan perättäistä reikää (8-15) kahdeksan alle parin. Uskomaton putki sisälsi kuusi birdietä, eaglen ja parin.

Roryn tulos on hyvä, sillä aamulla hän pohti vetäytymistä kisasta venäytettyään selkänsä. 

Faldo niukasti ulos

Etelä-Afrikan avoimiin osallistuu tänä vuonna monta konkaripelaaja, mutta heistä ainoastaan kisaisäntä Ernie Els näyttäisi yltävän jatkoon. Els pelasi tänään kaksi alle parin ja nousi yhteistulokseen par, mistä näyttäisi muodostuvan kisan cut-raja.

Sen sijaan Nick Faldo, Retief Goosen ja Darren Clarke putoavat jatkosta. Lähimpänä jatkoonpääsyä oli sir Nick, joka menetti mahdollisuudet pelattuaan kierroksensa loppupuolella heikon jakson: kolme reikää neljä yli.  Eilen upeasti kaksi alle parin pelannut Faldo joutuu sen vuoksi keksimään itselleen jotain muuta tekemistä kuin kisailua viikonloppuna. 

Toista kierrosta jatketaan aikaisin huomenna aamulla.

Seuraa South African Openia Viasat Golfilta tai Viaplayltä

Etsi luettavaa