Hyppää sisältöön

Korhonen turhautui hieman viheriötyöskentelyynsä: ”Loin paljon birdie-paikkoja, mutta putit menivät ohi”

Mikko Korhonen tavoittelee viikonloppuna kauden kolmatta sijoitusta kymmenen joukkoon

Mikko Korhonen löi tänään loistavasti palloa, mutta jätti paljon birdiejä Royal Portrushin kentälle. Huomenna hän saattaa saada peliseurakseen todellisen maailmantähden.

Mikko Korhonen lähtee The Open Championshipin päätöskilpailuun todennäköisesti jaetulta sijalta 36, ellei kärjestä tapahdu merkittävää romahdusta. Hän on yhteistuloksessa -1, kun kärki painelee iltaa kohti tyyntyneessä säässä jo tuloksessa -13.

”Kierroksen alussa tuuli aika reippaasti, mutta keli tyyntyi kierroksen loppua kohden. Huomenna kokeillaan uudestaan vielä kerran”, Korhonen pohti.

Korhonen löi tänään palloa loistavasti, kuten live-seurannassamme kävi ilmi, mutta kolmannella kierroksen tulos Pohjois-Irlannissa sijaitsevalla Portrushin kentällä oli 71, mikä on myös kentän par.

Valitettavasti Suomen ykköspelaaja ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään hänelle siunaantuneita birdie-paikkoja.

”Lyöminen oli tänään tosi hyvää läpi linjan ja kaikilla mailoilla. Pystyin luomaan paljon birdie-paikkoja, mutta putit menivät tänään ohi. Se oli ajoittain aika turhauttavaa”, Korhonen kertoi tiedotteessaan.

Vaikka kärki on karussa, hyvä sijoitus on vielä otettavissa. Esimerkiksi 20. sijaan Korhosella on matkaa kolme lyöntiä.

Joka tapauksessa Korhosen kisa on jo nyt vahvasti plussan puolella, sillä hän onnistui läpäisemään cutin major-turnauksessa ensimmäisen kerran. Kyseessä on miehen uran kolmas golfin arvoturnaus.

Samassa tuloksessa Korhosen kanssa ovat muun muassa Sergio Garcia, Ernie Els ja Lucas Bjerregaard. Lyönnin paremmin on pelannut esimerkiksi Dustin Johnson, joka saattaa hyvinkin olla huomenna suomalaisen peliseurana.

Kisan kärkeen on noussut kotiyleisön suosikki Shane Lowry. Vaikka kisa pelataan Pohjois-Irlannissa, irlantilainen pelaa The Openissa kuin kotonaan, ja yleisö on ottanut hänen omakseen.

Lowry on tuloksessa -13, kun hänen pahin uhkaajansa Tommy Fleetwood on vain lyönnin päässä. Yhdysvaltain J.B. Holmes on jäänyt kärkiparissa pelaavasta kollegastaan kolme lyöntiä. Holmes ja Lowry pelaavat parhaillaan (klo 21) 13. reikää.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa