Hyppää sisältöön

Korhonen stressaa kuplassa – ei osallistu US Openiin vaikka paikka kisassa heltiäisi

Mikko Korhonen oli torstaina loistavassa vireessä.

Mikko Korhonen lähtee pienten vammojen kiusaamana Wales Openiin. Myös kuplassa eläminen on käymässä hermoille.

European Tourin UK Swing -minikiertueen viides ja toiseksi viimeinen kilpailu käynnistyy torstaina Walesin Newportissa, Celtic Manorin kentällä. Wales Openiin osallistuu kaikki neljä ET-pelaajaa Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

Mikko Korhonen sijoittui heinä-elokuun vaihteessa Birminghamissa pelatussa Hero Openissa mukavasti jaetulle kuudennelle tilalle. Hän ei itse ollut tyytyväinen sijoitukseensa oltuaan päätöskierroksen alla lyönnin päässä kärjestä.

Tämän jälkeen Korhonen piti kahden viikon kilpailutauon osittain epävarmoissa tunnelmissa. Kotimaahan palaavilta on edellytetty tiukempia karanteenitoimia, mutta hän kaipasi viranomaisilta täsmällisempää ohjeistusta.

 ”Karanteenimääräykset ovat Suomessa niin epäselviä, että on lähinnä oman harkinnan varassa, mitä tekee. Olen koettanut pumpata tietoa monesta paikasta, mutta mitään vastauksia ei saa. On erittäin stressaavaa ylipäätään tulla kotiin, kun ei tiedä yhtään, miten toimia.” 

”Joka tapauksessa olen päättänyt, että niin kauan kuin tämä kausi jatkuu, niin en osallistu mihinkään tapahtumiin Suomessa. Se lienee vastuullinen ratkaisu”, Korhonen sanoi tiistai-iltana.

Olympiakomitea on ohjeistanut huippupelaajia siten, että he voisivat matkustaa ja harjoitella ulkotiloissa myös omaehtoisen karanteenin aikana, kunhan he pitävät turvaetäisyyttä sinä aikana ja matkustava vastuullisesti mm. maskien kanssa.

Minirankingin kärjessä kahden voiton Horsfield

Kuuden osakilpailun UK Swingissä on miniranking, jonka kymmenen parasta pelaajaa saa paikan ensi kuussa pelattavaan US Openiin. Ennen toiseksi viimeistä kilpailua rankingia johtaa ylivoimaisesti Englannin Sam Horsfield. Hän on paikan majorissa jo varmistanut.

Suomalaisista korkeimpana listalla on Korhonen, joka on 28:ntena. Välimäki on sijalla 44, Samooja 92 ja Pulkkanen 114.

Korhosella on kymmenenteen sijaan matkaa noin 50 pistettä, joten mahdollisuus saada paikka US Openiin olisi olemassa. Mikäli näin kävisi, Korhonen ei kuitenkaan ottaisi paikkaa vastaan.

Korhonen on mukana ensi viikon UK Championshipissä, mutta syyspuolen turnauksista hänellä ei ole tarkempaa suunnitelmaa.

”Pelaillaan nyt näitä kisoja sen verran kuin huvittaa ja kroppa kestää. En osaa sanoa mitään varmaa suunnitelmaa. Stressaavaa aikaa elää kuplassa ja karanteenissa koko ajan”, hän totesi.

Myös edellisviikon Celtic Classic -turnausta isännöinyt vuoden 2010 Ryder Cupin kisakenttä on Korhosen mukaan ”ihan jees” kunnossa ja muutenkin hänelle mieleen. 

”Tuntuma vain on erittäin hakusessa. Muutama pikku vamma on päällä, enkä juuri harjoitellut Suomessa”, Korhonen sanoi.
 

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V sport -kanavalta.

Etsi luettavaa