Hyppää sisältöön

Korhonen starttaa kolmannelle kierrokselle klo 14.20 – ”Golf edelleen vaikea peli links-kentällä, mutta tällä viikolla se on ollut myös kivaa”

MIkko Korhonen tutkailee seuraavan kerran puttilinjoja Wentworthissa torstaina käynnistyvässä BMW PGA Championshipissa

Mikko Korhonen oli sangen tyytyväinen uransa ensimmäiseen jatkopaikkaan major-kilpailussa. Hän lähtee kolmannelle kierrokselle sijalta 32 yhdessä Thaimaan Kiradech Aphibarnratin kanssa.

Mikko Korhonen onnistuminen perjantaina tarkoitti sitä, että hänen pelinsä jatkuvat The Open Championshipissä myös huomenna. Peliseurakseen kolmannelle kierrokselle hän saa Kiradech Aphibarnratin, yli satakiloisen sähkötupakkaa kierroksella polttelevan thaimaalaisen.

Molemmat ovat tuloksessa -1 ja sijalla 32 kahden kierroksen jälkeen. Kärkeen on eroa seitsemän lyöntiä.

Korhonen pelaa major-kilpailussa kolmatta kertaa urallaan, mutta jatkopaikka on hänelle ensimmäinen. Hänestä tuli Mikko Ilosen jälkeen toinen suomalainen miespelaaja, joka selvittää cutin arvoturnauksessa.

”Pelasin tänään hyvän kierroksen. Lyöminen oli hyvää ja samoin puttaaminen, griinit eivät ole täällä erityisen nopeat. Hienoa päästä viikonlopulle mukaan! Tästä eteenpäinkin edetään vain lyönti kerrallaan”, Korhonen sanoi tiedotteessaan.

Korhosen loistopeli sai tukea myös tilastoista. Hän osui avauksillaan väylälle kaikilla muilla paitsi kahdella. Myös lähestymislyöntien tarkkuudessa ja puttaamisessa hän oli selkeästi keskiarvoa parempi perjantaina.

Se tiedetään, että Korhonen ei ole viihtynyt erityisen hyvin links-kentillä. European Tourilla hän on jopa vältellyt kisoja, jotka pelataan links-kentillä.

”Tuulta oli tänään aika vähän, ja se helpotti pelaamista. On golf edelleen vaikea peli links-kentällä, mutta tällä viikolla se on ollut myös kivaa”, Korhonen totesi.

Kärjessä perjantain jälkeen ovat Yhdysvaltojen J.B. Holmes ja Irlannin Shane Lowry. Tuloksessa -8 oleva kaksikko lähtee huomenna kierrokselle klo 14.20. Lyönnin päässä kaksikosta ovat Englannin Tommy Fleetwood ja Lee Westwood, jotka pelaavat toiseksi viimeisessä ryhmässä.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa