Hyppää sisältöön

Korhonen pelasi jäätävän kierroksen – jakaa toista sijaa

Mikko Korhonen oli tänään huikeassa vireessä The Dutch -kentällä Hollannissa.

Mikko Korhosella lähti peli kulkemaan Hollannissa. Nummelainen jakaa toista sijaa KLM Openissa.

Golf on ihmeellinen laji. Saatat pelata pitkään huonosti ja sitten yhtäkkiä peli alkaa kulkea. Näin kävi Mikko Korhoselle, joka pelasi tänään jäätävän 65 lyönnin (-6) kierroksen ja on avauspäivän jälkeen upeasti toisena Hollannissa pelattavassa KLM Openissa. Muuten Korhosen peli on ollut kesän enemmän tai vähemmän hakusessa.

Korhonen teki tänään ainoastaan yhden bogin, kierroksensa toiselle reiälle The Dutch -kentällä. Sen hän kuittasi neljännellä reiällä (Korhosella tänään 13:s), jonka jälkeen etuysi sujui paria toisen perään tehden. Takaysillä Korhosen kierros lähtikin sitten lentoon. Yhdeksällä reiällä Korhonen teki peräti viisi birdietä, mikä nosti hänet peräti toiseksi avauskierroksen jälkeen.

Nummelalainen otti huippukierroksensa tyynesti vastaan: ”Kiva pelata hyvä kierros pitkästä aikaa. Ei siinä mitään ihmeellistä ollut, rauhallista menoa”, hän sanoi tiedotteessaan.

Korhosta siivitti huipputulokseen loistavat olosuhteet. Vaikka takaysillä tuuli vähän yltyi, sillä ei ollut vaikutusta miehen tuloksentekoon. Korhosen pelin heikoin lenkki tänään olivat avaukset. Hän osui väylään 8 kertaa 13:sta. Sen sijaan lähestymiset toimi hyvin, sillä hän pääsi puttaamaan birdietä peräti 17 kertaa.

”Pari puttia sisään ja rautoja löin hyvin. Avaukset on vähän hakusessa vielä, päivä kerrallaan mennään”, Korhonen sanoi.

Ilosen peli yski

Mikko Ilonen ei ollut yhtä hyvässä vireessä kuin kaimansa. Hän saa taistella huomenna päästäkseen cutista läpi. Ilosen avauskierroksen tulos on 73 (+2), millä hän jakaa 108. sijaa. Heikkoa tulosta selittää huono puttipeli, sillä kulmarautaansa Ilonen käytti peräti 34 kertaa.

”Varsin hiljainen päivä oli minun onnistumisteni suhteen, vaikka kelin osalta oli kattaus erinomainen. Otin ulosmenossa kahdesti par-viitosella kolme puttia ja tein bogit. Putteri oli muutenkin kylmän oloinen, vaikka pidän näistä griineistä. Avaukset olivat vain tyydyttäviä, pari niistä päätyi kehnoihin paikkoihin”, Ilonen harmitteli tiedotteessaan.

”Perjantaina jatkopaikka edellyttää reilua parin alitusta. Kenttä kyllä sitä tarjoaa, otetta pitää terästää jatkopaikan saavuttamiseksi”, Ilonen sanoi.

Roope Kakko on vielä kierroksellaan. Etuysin hän pelasi kaksi alle parin, mutta takaysillä espoolainen on tehnyt valitettavasti jo kolme bogia.

Kisaa johtaa yksin Englannin Ben Evans, joka on lyönnin Korhosta edellä tuloksessa -6.


Korhosen puolesta voi jännittää perjantaina seuraamalla kisaa Viaplayltä tai Viasat Urheilu -kanavalta.’

 

 

Etsi luettavaa