Hyppää sisältöön

Korhonen korkeimmalla maailmanlistalla – Koivu noussut 1 300 sijaa tänä vuonna

Kim Koivun nimikirjoitus oli kysytty sunnuntaina Vierumäellä. Mikko Korhonen ei onnistunut selvittämään cutia PGA Championshipissä.

Golfin tuore maailmanlista julkaistiin eilen, ja ilahtduttavasti viisi suomalaista mahtuu 320 parhaan joukkoon.

Korkeimmalla maailmanlistalla on Mikko Korhonen, joka otti kesäkuussa uransa ensimmäisen European Tour -voiton Itävallassa ja heti perään kakkossijan Hampurissa, Sakssa. Korhosen tuorein sijoitus listalla on 108:s, kun parhaimmillaan hän kävi rankingissa 96:ntena.

Vuodenvaihteessa Korhosen sijoitus oli 246:s.

Listasijoituksen korkein pudottaja on Kim Koivu, joka ryhtyi ammattilaiseksi vasta viime syksynä. Hän on tämän kauden aikana pudottanut ranking-sijoitustaan yli 1 600 sijaa muun muassa kahden Challenge Tour -voiton ansiosta.

Vuoden 2017 päätteeksi Koivun sijoitus oli 1925:s, kun tuoreella rankingilla hän on noussut jo sijalle 318. Edellisviikosta nousua kertyi Vierumäen voiton ansiosta lähes 280 sijaa.

Myös Kalle Samooja on ottanut kiitettävän spurtin maailmanlistalla. Challenge Tourin ranking-viitonen on kaksi sijaa Koivun edellä sijalla 316, kun vuodenvaihteessa hänen sijoituksensa oli nippanappa 600 paremmalla puolella.

European Tourilla pelaava Tapio Pulkkanen, jolla on hieman heikompi vaihe meneillään, on maailmanlistalla sijalla 266 (vuodenvaihteessa 167) ja Mikko Ilonen sijalla 287 (323).

Suomalaisista kuudentena rankingissa on Oliver Lindell, joka on pudonnut vuodenvaihteen 409:nnelta sijalla 724:nneksi. Antti Ahokas on puolestaan noussut noin 150 sijaa 788:nneksi.

Suomalaiset maailmanlistalla

Etsi luettavaa