Hyppää sisältöön

Korhonen kolmas Portugalissa

Mikko Korhonen ei ole pudonnut cutista vielä kertaakaan tällä kaudella.

Mikko Korhonen ei onnistunut viemään voittoa Portugal Mastersissa, mutta hän pelasi Euroopan Tour -uransa parhaan turnauksen.

Mikko Korhonen pelasi huikean turnauksen selkä seinää vasten Portugalissa. Korhonen tarvitsi hienon onnistumisen ansaitakseen paikkansa Euroopan Tourilla myös ensi kaudella. Korhonen ei ainoastaan onnistunut, vaan pelasi uransa parhaan kisan.

”Hyvältä tuntuu, olihan tämä jännä päivä tänään. Sai pelata vikassa ryhmässä, se oli eka kerta, piti pitää kortti ja sai taistella voitosta. Kyllä siinä kaikki tunteet käytiin läpi, hyvänolon tunne, kylmä hiki sen
jälkeen ja lopussa onneksi pääsin taas peliin mukaan. Tosi hieno päivä”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Paine näkyi vähän puteissa

Korhonen aloitti kisan vahvasti tehtyään kaksi birdietä neljälle ensimmäiselle reiälle. Kolmen putin par viidennelle reiällä (par 5) katkaisi alun momentumin. Seitsemännelle reiällä hän teki kolmen putin bogin. Korhonen onnistui tekemään kaksi birdietä myös takaysillä, ja kun bogeja ei enää tullut Korhosen päätöskierroksen tulokseksi merkattiin 68 lyöntiä.

”Ehkä se paine näkyi putissa, joista muutama jäi vähän lyhyiksi. Mutta ei tästä jäänyt jossiteltavaa, oli tämä ihan hyvä viikko!”

Viimeisellä reiällä Korhosella oli mahdollisuus nousta kakkoseksi, mutta hänen noin seitsemän metriä pitkä puttinsa meni niukasti ohi. Korhonen jakoi kolmostilan jo osa-aikaeläkkeellä olevan Anders Hansenin kanssa. Korhosen ja Hansenin yhteistulos oli -21.

”Yritin kyllä pelata kisan voitosta. Jos olisin pelannut kortista, olisi saattanut alkaa jännittää vielä enemmän. Aika hyvin pysyi fokus, keskivaiheilla ehkä vähän rakoili.”

Voittoon pitkästä aikaa Harrington

Voiton kisassa vei Padraig Harrington, joka pelasi bogittoman päätöskierroksen pitkälti hienon lähipelinsä ansiosta. Hänen voittotuloksensa oli -23, kun toiseksi sijoittunut Andy Sullivan jäi hänestä lyönnin.

Harringtonin edellisestä voitosta Euroopan Tourilla oli kulunut yli kahdeksan vuotta aikaa. Hänen edellinen voittonsa oli vuoden 2008 PGA Championshipin ykköstila.

Etsi luettavaa