Hyppää sisältöön

Korhonen kiri takaysillä parhaaksi suomalaiseksi

Mikko Korhonen oli loistavassa vireessä takaysillä.

Suomalaisten keskimääräinen tulos Qatar Mastersin avauskierroksella oli yksi alle parin. Mikko Korhonen on paras suomalainen.

Suomalaisnelikko aloitti Qatar Masters -turnauksen kelpo tavalla. Mikko Korhonen (-2) on parhaana suomalaisena 27:ntenä. Sami Välimäki ja Kalle Samooja jakavat 43:ta sijaa. Tapio Pulkkanenkin onnistui puristamaan kehnon alun jälkeen tuloksensa pariin – se riittää tässä vaiheessa 64. sijaan, kun avauskierros on vielä joidenkin pelaajien osalta hieman kesken.

Korhosen kaksi alle tulos syntyi kolmen bogin ja viiden birdien myötä. Hän oli vireessä varsinkin takaysillä. Hän pelasi viimeiset yhdeksän reikää kolmen birdien siivittämänä kolme alle parin.

”Takalenkki oli kyllä tänään hyvä, vaikka vähän lähti päivä hitaasti liikkeelle. Täällä on aika laajat alueet minne lyödään, ja jotenkin oli vaikea löytää kohteita. Peli tuntui ihan hyvältä. Kenttä ja greenit ehkä vähän oudot jotenkin. Kokonaisuutena hyvä päivä ja hyvä taistelu”, Korhonen sanoi.

Korhonen aloitti kilpailun kehnosti tehtyään bogit rei’ille yksi ja kaksi. Hän kuittasi ne tekemällä birdiet viitoselle ja kuutoselle. Kahdeksannen reiän jälkeen bogeja tai huonompia ei Korhonen enää tehnyt, vaan birdiet rei’ille 12, 13 ja 18 pudottivat yhteistuloksen kaksi lyöntiä pakkasen puolelle.

Myös Pulkkanen sai koneet käyntiin hitaasti. Hän oli neljän reiän jälkeen jo kolme yli pariin, mutta kun kierros oli ohi Pulkkasen tulos oli plus miinus nolla eli par. Pulkkasen teki tänään parien lisäksi viisi birdieä, kolme bogia ja yhden tuplan.

Aamupäivällä pelanneet Kalle Samooja ja Sami Välimäki pelasivat tuloksen -1.

Kierroksen jälkeisessä haastattelussa Välimäki valitteli väsymystä. Hän sanoi, että unet ovat jääneet tällä viikolla vähiin – vaikka voitonjuhlat päättyivätkin sunnuntaina jo melko aikaisin. Sen sijaan herätykset ovat olleet aikaisia.

”Minulla on ollut kaksi seitsemän lähtöä aamulla, eilen pro amissa ja tänään kisassa”, Välimäki totesi. ”Jostain syystä sain pidettyä kierroksen alle parin.”

Kalle Samooja ei ollut tyytyväinen päivän esitykseensä.

”Oli kyllä melkoista rämpimistä tänään, mutta jotenkin sain parsittua ihan ok kierroksen kasaan. Ensimmäiseen viiteen reikään ei yhtään greeniosumaa. Tällainen startti tällä kertaa”, Samooja summasi lyhyesti tiedotteessa.

Kisan kärjessä on vasta 18-vuotias Nicolai Højgaard, joka oli liekeissä varsinkin takaysillä. Samassa ryhmässä pelannut Samooja pääsi seuraamaan vierestä, kuinka superlupaus iski takaysin alkuun kuusi perättäistä birdieä ja yhden vielä reiälle 17.

Tanskalainen päätti kierroksen harmittavasti bogiin ja päätyi tulokseen 64 (-7). Hollannin Joost Luiten on vain lyönnin päässä Højgaardista.

Viime viikolla Nicolain kaksoisveli Rasmus Højgaard sijoittui Omanissa kuudenneksi. Hänellä on tältä kaudelta myös yksi voitto plakkarissa.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

GoGolfin messutarjousten myyntiaikaa on jatkettu pe 6.3. klo 23.59. Käy ostamassa kesän pelejä edullisesti rinnakkaisesta verkkokaupastamme.

Etsi luettavaa