Hyppää sisältöön

Korhonen kiri kärkitaisteluun – Samoojan salama-alku suli lopussa

Mikko Korhonen pelasi loistavan takaysin ja nousi taistelemaan kärkisijoituksista.

Mikko Korhonen pelaa viikonloppuna tosissaan paikasta European Tourin finaalikilpailusta, johon pääsee mukaan kiertueen 50 parasta pelaajaa.

Hankala alkukierros ei lannistanut Mikko Korhosta Euroopan kiertueen Nedbank Golf Challenge -kilpailussa Etelä-Afrikassa perjantaina. Korhonen teki birdien kierroksen toiselle reiälle, mutta kuuden seuraavan reiän aikana syntyi kolme bogia.

Kierros näytti etenevän väärään suuntaan, kunnes Korhonen iski kirivaihteen silmään reikien 11–16 kohdalla, joiden aikana hän viimeisteli viisi birdieä. Kierros päättyi bogiin.

”Chippasin takaysillä kolmesti sisään, rei’illä 11, 12 ja 16. Muutenkin takaysi oli hyvää peliä. Kyllähän tässä täytyy olla iloinen, että ylipäänsä pystyy pelaamaan viime viikon (rannevamma) jälkeen. Ilon kautta mennään”, Korhonen sanoi.

”Kierroksen alku oli hankalaa. Vähän luotto oli kateissa. Tuulet ovat täällä hankalia ja siksi välillä on vaikea sitoutua lyöntiin. Sitä täytyy parantaa, joku ratkaisu täytyy tehdä eikä arpoa liikaa.”

Tilastojen valossa Korhosen pitkä peli on ollut kisan ehdotonta parhaimmistoa. Torstain avauskierroksella hän oli koko kilpailun toiseksi tarkin draivaaja 78,5 % väyläosumatarkkuudellaan ja viidenneksi tarkin lähestymislyönneissä, jotka osuivat viheriöön 78 % varmuudella.

Oman kierroksensa jälkeen Korhonen jakaa kilpailussa sijaa 9 yhteistuloksella -4. Perjantaina hänen kierrostuloksensa oli 70 (-2) lyöntiä. Kisan kärkeen nousi Etelä-Afrikan Zander Lombard tuloksella -11.

Mikäli Korhonen onnistuisi pitämään nykyisen sijoituksensa, hän nousisi toista kertaa urallaan European Tourin finaalikisaan, joka pelataan ensi viikolla Dubaissa.

Neljän reiän jakso pilasi Samoojan tuloksen

Sen sijaan Kalle Samoojan pitää laittaa viikonloppuna kirivaihdetta silmään, mikäli mielii päätöskisaan mukaan. Samooja on kisassa sijalla 25. Hänen yhteistuloksensa on yksi alle parin.

Samooja aloitti päivän albatrossilla ja oli kuuden reiän jälkeen kierrostaan viisi alle parin, mikä oli tilanne myös kierroksen puolivälissä.

Valitettavasti takaysille Samoojalle tuli neljän reiän heikko jakso, jonka hän pelasi neljä yli. Se pudotti roimasti hänen sijoitustaan. Kympin sakki on kuitenkin vain kolmen lyönnin päässä.

Kisan kärjessä on Etelä-Afrikan Zander Lombard (-11) ennen maanmiestään Louis Ooshuizenia (-9). Kolmantena on Thomas Detry (-7).

Korhonen starttaa huomenna kierrokselle klo 9.36 Guido Migliozzin ja Paul Waringin kanssa. Kalle Samoojan lähtöaika on 8.52 ja seurakseen hän saa Mike LorenzoVeran sekä kolminkertaisen major-voittajan Padraig Harringtonin.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa