Hyppää sisältöön

Korhonen hurjassa nousussa The Openissa!

Mikko Korhonen koettaa kääntää menestyksenssä suuntaa torstaina Espanjassa käynnistyvässä kilpailussa

Mikko Korhonen on aloittanut toisen kierroksen vahvasti The Open Championshipissä. Hän on noussut lähes 30 sijaa ollen upeasti 25:ntenä kahdeksan reiän jälkeen.

Mikko Korhonen on upeassa nousussa Pohjois-Irlannissa sijaitsevalla Royal Portrushin kentällä käytävässä The Open Championshipissä. Korhonen on pelannut toista kierrosta yksitoista reikää ollen tätä päivää tuloksessa upeasti kolme alle parin.

Korhonen teki kuuden reiän saatossa (5–10) neljä birdieä, mutta yhdelletoista, joka on kentän vaikein reikä tilastojen perusteella, tuli päivän ensimmäinen bogi. Hänen sijoituksensa on nyt jaettu 25:s, mutta hän ehti käväistä jo 20 sakissa.

Hän on nyt yhteistuloksessa -2, kun eilinen päivä sujui yhden yli parin.

Yltyykö tuuli?

Kentällä tihkuu hieman vettä, mutta sää on ollut muuten otollinen tuloksentekoa varten – ainakin tähän saakka. Iltapäivän lähtijät joutuvat sääennusteen perusteella pelaamaan kierroksen loppuun hieman kovemmassa tuulessa kuin iltapäivän lähtijät. Myös televisiokuvien perusteella nyt näyttäisi jo tuulevan hieman kovempaa kuin aamupäivällä.

Tuuli nousee ennusteen mukaan lisää noin klo 19 Suomen aikaa, mutta ainakaan vielä siitä ei ole merkkejä. Ennusteen mukaan tuuli saattaa yltyä sen verran, että sillä saattaa olla vaikutusta ainakin yleiseen tulostasoon.

Ennustettu cut-raja on nyt +1. Korhosella on nyt hänellä on erinomainen mahdollisuus pelata ensimmäisen kerran jatkoon major-turnauksessa. Kyseessä on Korhosen uran kolmas major. Tosin Korhonen itse taitaa olla nyt sellaisessa zonessa, että cut-rajan sijaan mielessä on pikemminkin kärjen tavoittaminen.

Kärkeen hänellä on matkaa kuusi lyöntiä, joten muutama birdie lisää petaisi hänelle loistavat asemat kolmannelle kierrokselle lähdettäessä.

Woods laulukuoroon

Sen sijaan cutia ei selvitä Tiger Woods, joka jätti eilisen 78 (+7) lyönnin kierroksen jälkeen liikaa tehtävää itselleen. Hän pelasi tänään yhden alle parin, eikä yhteistulos kuusi yli tule missään nimessä riittämään jatkoon.

Rory McIlroy on myös tiukan paikan edessä. Eilen tuloksen 79 (+8) Hän on pelannut kuusi reikää kaksi alle parin, mutta loppukierros pitäisi sujua neljä–viisi alle, jotta hänellä olisi mahdollisuus jatkaa pelejä myös viikonloppuna.

Kisan kärjessä etenee vakuuttavin ottein Irlannin Shane Lowry, joka on tehnyt ensimmäiseen 15 reikään peräti kuusi birdieä. Ainoa bogi syntyi 14. reiälle. Lowry on nyt yhteistuloksessa -9 ja lyönnin kierroksensa jo päättänyttä Yhdysvaltain J.B. Holmesin edellä.

Kolmatta sijaa jakavat englantilaiset Tommy Fleetwood ja konkari Lee Westwood tuloksella -7.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa