Hyppää sisältöön

Korhonen finaalitahdissa – sunnuntai mahdollisuuksia täynnä

Mikko Korhonen sijoittui vuosi sitten Marokossa 46:nneksi.

Mikko Korhonen on etenemässä European Tourin kauden päätyyn saakka jos askelmerkit pysyvät yhtään hallussa sunnuntaina. Korhonen lähtee Nedbank Challengen viimeiseen päivään jaetulta kuudennelta sijalta.

Mikko Korhonen pelasi vahvan kierroksen jatkaen identtistä sarjaansa Nedbank Challengessa. Korhonen pelasi kolmannen kerran peräkkäin tuloksen 70 (-2) ja lähtee tuloksesta -6 ja sijalta kuusi viimeiseen kierrokseen. 

Korhosen lauantai piti sisällään neljä birdietä ja kaksi bogia. Kaikki birdiet tulivat ensimmäisen kymmenen reiän aikana ja Korhonen nousi hetkellisesti kisassa kakkoseksi, vain lyönnin päähän kärjestä. Viimeiset kahdeksan reikää olivat kuitenkin tahmeaa. 

Kierroksen lopussa korttiin merkattiin bogit väylille 12 ja 17, joka palautti tulokseen tuttuun ja turvalliseen 70 lyöntiin. Korhosen jaettu kuudes sija ennustaa tällä hetkellä nousua Race to Dubaissa sijalle 43, joka tietenkin oikeuttaisi myös finaaliin. 

Korhosen pelikavereiksi ovat tulossa sunnuntaille listaa johtava Berndt Wiesberger ja australialainen Jason Scrivener jos sunnuntaina jatketaan kolmen pelaajan ryhmissä. 

Kalle Samoojan kausi näyttää päättyvän Etelä-Afrikkaan, ellei sunnuntaina ole luvassa kauden parasta kierrosta. Samooja jakaa par-tuloksella sijaa 25 ja tarvitsee noin 20 sijan nousun. Se on tällä hetkellä noin 6-7 lyönnin päässä, joten kierroksen pitäisi olla luokkaa 8-9 alle parin. 

Samoojan harmi lauantaina oli kasin tripla. Päivän tulos 72 (par) muodostui triplan lisäksi viidestä birdiestä ja kahdesta bogista. 

Kisan kärjessä ennen viimeistä päivää on Zander Lombard. 24-vuotias eteläafrikkalainen tavoittelee uransa ensimmäistä voittoa. Paikkoja on ollut paljon ennenkin, mutta vielä ei ole osunut kohdalle. Paineet kärjessä ovat valtavat ja kakkospaikalla lyönnin päässä kyttäävät niin ikään ensimmäistä voittoaan tavoitteleva Thomas Detry ja suurta vaikeutta voittamisen kanssa kokeva Louis Oosthuizen

Portit ovat siis auki vaikka päätyyn saakka Mikko Korhoselle! 

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. Kisan selostuksesta vastaa Antti Vaalas.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa