Hyppää sisältöön

Kontrolloi svingiä hidastettuna

Jack Nicklaus on kertonut

Kontrolli vartalon liikkeestä on monilla pahasti kateissa. Pelaaja haluaa kehittää liikettään ja usein jopa tietää mitä tulisi tehdä, mutta jokin käsky aivoista pakottaa vartalon aina samaan vanhaan liikkeeseen. Svingi tapahtuu kuin pakkoliikkeenä ja muutosten tekeminen on mahdotonta.

Virheliikkeen poistaminen svingistä voi olla turhauttava prosessi, kun pelaaja joutuu taistelemaan golfkenttää ja itseään vastaan. 

Kehittyäkseen pelaajan on ensin unohdettava hyvän golflyönnin lyöminen. Kun teet svingimuutoksen, muuttuu mailan toiminta osuma-alueella. Huonot osumat ja kehnot lyönnit ovat normaali osa prosessia, eikä niistä tule olla huolissaan. Nämä poistuvat tavallisella harjoittelulla, kun opit uuden svingin ajoituksen.

Monilla epäonnistumisen pelko on kuitenkin pinttynyt alitajuntaan niin vahvasti, että refleksinomaiset käskyt syrjäyttävät tietoisen ajattelun ja pakottavat vartalon samaan vanhaan liikkeeseen, jotta lyönti ei epäonnistuisi täysin. 

Pelaajan on pystyttävä irtautumaan näistä pelkotiloista ja lähestyttävä harjoittelua oikealla mielentilalla. Keskity siis vain oikean liikkeen tekemiseen ja älä huoli siitä, minne pallo lentää. Pallon uusi lentokaari on vain osoitus muutoksesta.

Virheet lyönneissä johtuvat siitä, että vanhan svingin rytmi ja lavan asento eivät välttämättä toimi uuden liikkeen kanssa. Uudelle liikkeelle on löydettävä uusi rytmi ja ajoitus.

Loistava tapa harjoitella uutta svingiä on tehdä kaikki hidastettuna. Tällä tarkoitan todella hitaasti liikkuvaa svingiä, jolla draivit lentävät vain 50 metriä ilmassa. Näin hitaassa liikkeessä pelaajan on helppo kontrolloida svingiä tietoisella ajattelulla. Suurtenkin muutosten kokeilu onnistuu helposti. 

Vaikka liikutat mailaa hidastettuna yritä luoda toimiva liikkeen ketju ja rytmi. Anna mailan svingata. Tutki pallon lentoa ja tee tarvittavia muutoksia ajoitukseen. Kokeile eri  lentoratoja ja fade ja draw kierteitä. Tunne, kuinka hallitset omaa liikettäsi. 

Kun onnistut muutoksissa hidastettuna, ne on helpompi tehdä myös täydellä vauhdilla. 

Etsi luettavaa