Hyppää sisältöön

Konkurssi uhkaa suurta golfvälineketjua

Golfvälineet eivät mene enää kaupaksi yhtä hyvin kuin ennen

Yhdysvaltalainen golfvälineketju on vaarassa ajautua konkurssiin. Vuonna 1967 perustettu Golfsmith on etsinyt jo jonkin aikaa uusia omistajia siinä kuitenkaan onnistumatta.

Golfvälinealalla vietetään myrskyisää viikkoa. Ensin Nike ilmoitti lopettavansa mailojen ja pallojen valmistamisen. Nyt Golfsmith International on ilmoittanut harkitsevansa hakeutumista konkurssiin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä uutistoimisto Bloomberg.

Vaikeuksissa oleva Golfsmith on yrittänyt jo pitemmän aikaa löytää itselleen uusia omistajia. Ketjuun kuuluu peräti 150 liikettä, mutta ne eivät ole ainakaan toistaiseksi kiinnostaneet sijoittajia. Oman ilmoituksensa mukaan Golfsmithistä tuli maailman suurin golfvälineiden vähittäismyyjä vuonna 2012, kun se yhdistyi kanadalaisen Golf Town -ketjun kanssa.

Vaikeuksia alalla aiheuttaa se, että golfin kasvu on kääntynyt laskuun Yhdysvalloissa. Esimerkiksi Adidas ilmoitti aiemmin pyrkivänsä eroon golfvälinebrändeistään eli TaylorMadesta ja Adidaksesta.

Erään arvion mukaan Yhdysvalloissa pelaajien määrä on vähentynyt noin viidessä vuodessa yli 1,5 miljoonalla golfarilla (25,7 miljoonasta 24,1:een).

Bloombergin sähköpostitse tavoittaman Golfsmithin edustajan mukaan yrityksen johto keskittyy ”vahvistamaan yritystä ja sen liiketoimia ylläpitääkseen ja kasvattaakseen sen asemaa johtavana golfvälineiden vähittäismyyjänä. Hänen mukaansa yrityksellä riittää myös varoja maksaa laskunsa ajallaan.

Vuonna 1967 perustetun Golfsmithin nykyiset omistajat eivät kommentoineet uutista yhdysvaltalaiselle uutistoimistolle. Yrityksen omistaa kanadalainen kunnallinen eläkevakuutusyhtiö.

Etsi luettavaa