Hyppää sisältöön

Kone ei hyydy – Bernhard Langer on voittanut seniorikisoissa enemmän rahaa kuin kymmenen parasta suomalaista ammattilaista yhteensä

Bernhard Langer otti uransa 43:nnnen Champions Tour -voiton viime viikolla.

Bernhard Langer voitti sunnuntaina jälleen Champions Tourilla. Saksalainen teräsvaari on voittanut kiertueella enemmän palkintorahaa kuin kymmenen parasta suomalaisammattilaista pääkiertueilla yhteensä.

Bernhard Langer on dominoinut Champions Touria pitkään. Saksalainen on voittanut kiertueella 43 kilpailua, joista viimeisimmän viime viikonloppuna, kun hän päihitti muut Chubb Classic -kisassa.

Tämän kauden kahdessa kilpailussa hän on voittanut palkintorahaa lähes 300 000 dollaria. Avauskisassa hän oli kymmenes.

Uran kokonaistienestit seniorikiertueella on yli 32 miljoonaa taalaa. Ei pöllömmin mieheltä, joka täytti 50 vuotta vuonna 2007.

Langerin menestyksestä kiertueella ja toisaalta kiertueen suurista palkintopoteista kertoo paljon se, että vajaassa 15 vuodessa hän on tehnyt pelaamalla enemmän rahaa kuin 10 eniten tienannutta suomalaisammattilaista pääkiertueilla yhteensä.

Euroiksi muutettuna Langer on tienannut Champions Tourilla 28 miljoonaa, kun Suomen 10 eniten tienannutta golfammattilaista on ansainnut pääkiertueilla yhteensä noin 20 miljoonaa euroa.

Vaikka mukaan laskisi myös haastajatason kilpailut, Langer pysyisi silti suomalaisten edellä.

Mukana vertailussa olivat Mikko Ilonen, Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki, Roope Kakko, Matilda Castren, Ursula Wikström, Minea Blomqvist-Kakko ja Sanna Nuutinen.

European Tourin kaikkien aikojen rahalistalla hän sijoittuisi Champions Tour -tienesteillään kuudenneksi!

Pelasi avauskierroksella ikänsä

64-vuotias Langer ei osoita hyytymisen merkkejä, eikä mikään indikoi siihen, että hän olisi vähään aikaan jäämässä eläkkeelle.

Viime viikon kisaa hän johti ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Hän avasi kilpailun pelaamalla oman ikänsä 64 ja päätyi kolmen kierroksen kisassa tulokseen -16. Eroa toiseksi tulleeseen Yhdysvaltain Tim Petroviciin kertyi lopulta kolme lyöntiä.

Kahden kilpailun jälkeen Champions Tourin rankingin kärjessä on Miguel Ángel Jiménez, joka voitti avauskilpailun. Viime viikolla espanjalainen sijoittui toiseksi.

Langer on kaikkien aikojen vanhin Champions Tourin voittaja, eikä ole voittojen määrässä kuin kaksi ykköstilaa Hale Irwiniä perässä. Irwinillä on 45 voittoa.

Mikäli tahti jatkuu samana, kaksinkertainen Masters-voittaja menee tänä vuonna Irwinin ohi.

Chubb Classic, Tulokset

SijoitusPelaajaTulos
1.Bernhard Langer-16
2.Tim Petrovic-13
3.Retief Goosen-12
4.Brian Gay-10
T5.Miguel Angel Jiménez-9
T5.Robert Karlsson-9
T5.Steven Alker-9
T5.Jerry Kelly-9
T5.Scott Parel-9

Etsi luettavaa