Hyppää sisältöön

Kolmoisvoitto Espanjaan – Jon Rahm uusi voittonsa näytöstyyliin

Jon Rahm puolusti voittoaan onnistuneesti Espanjan avoimissa.

Espanjalaiset Jon Rahm, Rafa Cabrera Bello ja yllättäjä Samuel Del Val ottivat kolmoisvoiton kotiyleisön edessä. Mikko Korhonen oli tyytyväinen, sillä ehjä kisa oli lähellä.

Jon Rahm on voittanut Espanjan avoimet. Rahmin voittomarginaali oli viisi lyöntiä, kun kakkoseksi sijoittunut Rafa Cabrera Bello otti hurjan loppukirin. Espanjalaisten kolmoisvoiton varmisti Samuel Del Val, joka on kotoisin Rahmin tapaan baskimaasta.

Vielä kuusi reikää ennen loppua Del Val oli kisassa kakkosena kahden lyönnin turvin, mutta Cabrera Bello pelasi kuusi viimeistä reikää viisi alle parin ja nousi yllätysnimen ohi ottaensa uransa yhdeksännen kakkossijan European Tourilla. Voittoja Rafalla on uraltaan yhteensä kolme.

Rahm oli luonnollisesti tyytyväinen kotiyleisön edessä otettuun voittoon. Espanjalaisten ylivoima houkutteli päätöspäivänä Club de Campo Villa de Madridiin sankan joukon katsojia.

”Pelaan paljon turnauksia vuoden aikana, eikä monessa paikassa ole ollut näin paljon yleisöä. He ansaitsivat enemmän ja suurempia kilpailuja”, Rahm sanoi kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

Vaikka Rahmin voitto näytti kirkossa kuulutetulta jo kolmannen kierroksen jälkeen, ei mies itse sanonut voineensa rentoutua kuin vasta takaysin puolivälin tienoilla, kun kaikki hänen mielestään pahat avaukset oli ohi ja johtomarginaalia oli peräti seitsemän lyöntiä.

”13. reiän jälkeen pystyin nauttimaan kävelystä kohti loppua”, Rahm sanoi.

Rahm nousee voittonsa turvin Race to Dubai -listauksen kärkeen ohi The Open -voittaja Shane Lowryn.

Korhonen tyytyväinen päiväänsä

Suomen Mikko Korhonen sijoittui kilpailussa 17:nneksi tuloksella -9 (70-65-72-68). Hän nousee Race to Dubai -rankingissa sijalta 50 sijalle 46.

”Hyvä päivä, hyvää taistelua. Lyöminen ei ollut ihan parasta, mutta ei huonoakaan. Puttaaminen oli jopa hyvää, sillä osa-alueella syntyi iso parannus eiliseen”, Korhonen kertoi tiedotteessa.

Korhonen oli muuten tyytyväinen kisaan, mutta lauantain kierros jäyti vielä tänään mieltä.

”Eilinen harmitti isosti, mutta toki kärjen tuntumassa pelaaminen on haastavampaa kuin tallata kastetta yksin. Tämä oli jo lähellä ehjää kisaa, vaikka parannettavaa vielä jäikin. Tämä tulos ei vielä ihan tyydytä, mutta on tämä askel eteenpäin”, Korhonen sanoi.

Korhonen pelaa ensi viikolla Italian Openin, joka on palkintopotiltaan noin kuuden miljoonan euron arvoinen Rolex Series -kilpailu. Korhosen lisäksi mukana on koko suomalaiskööri eli Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Kim Koivu, joka karsiutui tällä viikolla jatkosta Espanjassa.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa