Hyppää sisältöön

Kolmipyöräisiä kärryjä ja värikkäitä housuja – Mid Tour käynnistyi Alastarossa

Pertti Palosuo on yksi vuoden 2018 Mid Tour -debytanteista

Mid Tourin kausi startattiin lauantaina Alastaro Golfin kentällä. Tänä vuonna mideihin pääsevät mukaan ensimmäistä kertaa vuonna 1988 syntyneet pelurit. GoGolf otti yhteyttä debyyttinsä tehneeseen pelaajaan, joka kertoi tunnelmia kiertueelta.

Mid Tourin avauspäivä pelattiin kauniissa kelissä Alastaron kentällä. Kilpailussa on mukana 117 pelaajaa, joista kaikki pelaavat kaksi kierrosta. Kiertuelegendat jatkavat Tourilla, mutta vuosi toisensa jälkeen nuoret tulokkaat saapuvat haastamaan legendoja. 

Kilpailun kärkeen avauskierroksella pelasi kiertuelegendoihin lukeutuva Marko Helen. Tawast Golfin peluri painoi tauluun tuloksen 71 (-1), joka oli päivän ainoa parin alitus. Se oikeuttaa kolmen lyönnin johtoasemaan ennen Petri Lehtoa, Jonne Eerolaa, Jyri Siivosta ja Jani Michelssonia

GoGolf otti yhteyttä tulikasteensa saaneeseen Pertti Palosuohon, joka pääsi miehen ikään (30-v) helmikuussa. Ensimmäistä lastaan vaimon kanssa odottava kolmekymppinen sopeutui omien sanojensa mukaan loistavasti kokeneiden pelaajien joukkoon. 

”Kyllähän täällä on hauska ilmapiiri. Ei ole mitään junnumaista höntyilyä, vaan täällä tuoksuu vahva elämänkokemus. Pelit otetaan edelleen täysillä, mutta samalla kierroksen jälkeen voi rennolla mielellä juoda oluet ryhmän kesken. Eri tunnelma kuin vaikka Finnish Tourilla”, Masters Golfia edustava Palosuo pohti. 

Yksi asia sai hänet kenties helpommin sopeutumaan joukkoon. Mid Tourilla on uskomattoman korkea prosentti omilla kärryillä pelaavia golfareita. 

”Meidän ryhmässä oli kahdella kolmesta omat kärryt mukana. Kai se on lähes kirjoittamaton sääntö täällä. Sopeuduin tosi hyvin joukkoon kun muut pelurit huomasivat, että otan homman tosissaan.” 

Toinen asia Mid Tourilla on pukeutuminen. Suuri osa pelaajista vannoo värikkäiden housujen nimeen. Erityisesti Alberton housut ovat nousseet lähes vakiovarusteeksi Midien vaatetuksessa. 

”Ihan hyvä arvaus. Taisi olla kahdella pelaajalla Alberton housut meidän ryhmässä. Itselläni ei vielä ollut, mutta täytynee käydä hakemassa”, Palosuo nauraa. 

”Pertsa” pelasi tulikasteensa kohtalaisen hyvin tulokseen 76 (+4). Se oikeuttaa avauspäivän jälkeen sijaan 13. Toiseen päivään tavoite on selkeä. 

”Meillä tulokkailla on varmasti etulyöntiasema toisella kierroksella. Me jaksamme vielä paremmin loppuun asti kuin kokeneet pelaajat. Keijo ”Keksi” Jaakola kertoikin klubilla, että takaysillä viimeistään alkaa suurin osa pelaajista jo väsymään”, Pertsa luo uskoa kohden toista kierrosta. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa