Hyppää sisältöön

Kolminkertaiset panokset Roomassa – finaalipaikkoja ja pelioikeuksia

Kim Koivu lähtee pitkän tauon jälkeen valloittamaan Challenge Touria

Seitsemän miljoonan dollarin Italian Open vastaa noin kolmea normaalikokoista European Tourin kisaa. Se on elintärkeä paikka onnistua suomalaisille.

Varsinaisen pelikauden viimeinen Rolex Seriesin osakilpailu Italian Open käynnistyy torstaina. Suomalaisia on mukana neljä. Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu lähtevät suurin panoksin seitsemän miljoonan dolllarin ja seitsemän tuhannen pisteen kisaan. 

Aloitetaan kärjestä. Mikko Korhonen pelasi hyvän kisan Espanjassa ja nousi 18:nnen sijan turvin Race to Dubai -listalla sijalle 46. Italiassa menestys voisi lähes varmistaa paikan Dubain finaalissa. Korhonen vaikutti lupaavan innostuneelta Espanjan esityksensä jälkeen. Hyviä merkkejä. 

Kalle Samooja on Sveitsin osakilpailun kakkossijan jälkeen päässyt pelaamaan Saksassa ja Skotlannissa, joista molemmista merkattiin karsiutuminen. Viime viikon Kalle käytti harjoitteluun ja pääsee varmasti tuoreena matkaan. 

Samooja lähtee kisaan Race to Dubain sijalta 80. Pelkkä jatkoonpääsy käytännössä varmistaa paikan ainakin ensimmäisessä finaalissa Turkissa. 

Tapio Pulkkasen sijoitus listalla on 102. Jos Pulkkanen onnistuu pelaamaan itsensä viikonlopun kierroksille, lienee se viimeinen varmistus tulevan vuoden pelioikeudelle. Tapsalle se tuskin riittää, sillä hyvään syysvireeseen yltynyt Pulkkanen haluaa varmasti näyttää taitojaan vielä pitkään finaalikisoissa. 

Kim Koivun osalta kyseessä on hurjan suuri viikko. Paljon tärkeämpi kuin kenelläkään kolmesta edellämainitusta. Onnistuminen Italian suuressa kisassa nostaisi Kimin vielä taisteluun pelioikeudesta ensi kaudelle, epäonnistumisen sattuessa hän joutuisi taistelemaan jopa heikon pelioikeuden ja finaalikarsintapaikan puolesta. 

Toki silläkin on hermeettinen merkitys onko kisassa sijalla 62 vai sijalla 27. Jo pelkästään sijoittuminen 30:nnen sijan hujakoille antaa pisteitä yhtä paljon kuin rivikisassa sijoittuminen kymmenenneksi. 

Helpolla Italiasta ei menestystä ole luvassa. Maailmanlistan 50 parhaan joukosta mukana on kymmenen pelaajaa. Käytännössä mukana ovat kaikki European Touria päätyömaanaan kiertävät pelurit. Siitä huolimatta voidaan myös sanoa, että Rolex Seriesin osakilpailuksi osallistujalista on vuoden huonoin. 

Kilpailun ykkössuosikiksi voidaan merkata Francesco Molinari, joka saa haastajakseen muun muassa Justin Rosen, Paul Caseyn ja Shane Lowryn kotikisaansa. 

Etsi luettavaa