Hyppää sisältöön

Kolme vinkkiä, joiden avulla nopeutat peliäsi – 20 sekuntia riittää harrastajalle lyöntiin valmistautumiseen

Nopea pelaaminen ei tarkoita sitä

Sujuvat kierrokset ovat kaikkien etu. Jos kaikki noudattaisivat näitä kolmea vinkkiä, golfkentillä pelattaisiin entistä useammin tavoiteaikaan tai jopa sen alle.

Näin kauden alussa, kun vain osa golfkentistä on auki, kentillä on ruuhkaa. Niinpä on syytä muistuttaa pelaajia pelinopeuden tärkeydestä.

Hitaat pelaajat varastavat toisilta aikaa, mikäli he eivät pysy tavoiteajassa. Ennen kierrosta kannattaakin selvittää, mikä on kentällä tavoiteaika, sillä ne vaihtelevat usein kenttäkohtaisesti.

1. Valmiina oleva lyö ensin

Tiiauspaikalla lyöntivuoro on aina sillä, joka on ensimmäisenä valmiina. 

Ns. ready golfin -pelaaminen kannattaa sopia jo ykkösen tiillä, jottei pelikaverisi harmistu siitä, että ”varastat” hänen tai heidän honöörinsä. Kyseessä on pitkälti ilmoitusluonteinen asia: ”Sopiiko, että se joka on ensimmäisenä valmiina, lyö ensin.”

Jos et ehdi ensimmäisenä lyömään, kaiva tii ja pallo valmiiksi taskusta ja kun sinun vuorosi tulee, voit mennä suoraan tiiamaan ja valmistautumaan lyöntiin.

Myös tiiauspaikan ulkopuolella järjen käyttö on sallittua. Jos olet jo omalla pallollasi ja valmiina lyömään, älä odota, että pelikaverisi pääsee pallolleen, vaikka hänen pallonsa olisi kauempana reiästä. Varsinkin viheriöllä ja viheriöiden ympärillä tämä säästää kosolti aikaa – ja myös takana tulevien ryhmien hermoja.

Yhdestä asiasta ei kuitenkaan pidä tinkiä: pelin turvallisuudesta.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

2. Pelaa edempää

Tiedetään, kunnialle saattaa käydä pelaaminen etummaisilta tai toiseksi etummaisilta tiiltä, mutta pelinopeuteen tällä on vaikutusta jo siitä syystä, että lyöntejä tulee väistämättä vähemmän kuin taaempaa pelattaessa.

Pyri siis valitsemaan sellainen tiiauspaikka, joilta onnistuessasi voit päästä  suurimmalla osalla par 4 -rei’istä kahdella ja par 5 -rei’istä kolmella päälle.

Tällöin sinulla on pelin nopeuttamisen lisäksi mahdollisuus päästä puttaamaan birdieitä, jolloin golf on paljon hauskempaa.

3. Nopeuta rutiinejasi

Tour-pelaajat voivat käyttää lyöntiin valmistautumiseen 40 sekuntia. Tavalliselle pelaajalle se on aivan liikaa. Harrastajalle riittää puoletkin tästä ajasta, kun kiinnittää rutiineihin huomiota. Näin se onnistuu:

  • Suunnittele lyönti samaan aikaan, kun pelikaverisi lyövät palloa tai valmistautuvat lyöntiin.
  • Aloita lyöntiin valmistautuminen heti, kun olet seurannut loppuun pelikaverisi lyönnin tai näet, että se ei voi kadota.
  • Mene pallon taakse, katso lyöntilinja ja ota yksi – kyllä, yksi riittää mainosti – kevyt mailanheilahdus tai harjoitussvingi.
  • ​Mene päättäväisesti pallolle, hae hyvä alkuasento ja aseta mailanlapa kohdetta päin.
  • Rentouta käsivarret parilla ranneheilahduksella ja anna mennä.

Saatat yllättyä siitä, että rutiinien nopettaumisella voi olla positiivisia vaikutuksia tulokseen. Fakta on, että jäätyminen pallolle ei ole koskaan parantunut yhdenkään golfarin peliä. Jos epävarmuus iskee kesken valmistautumisen, on ihan ok purkaa lyöntiin valmistauminen kerran tai kaksi kierroksen aikana.

Nopeita rutiineja voi ja kannattaa harjoitella etukäteen rangella. Pyydä esimerkiksi jotain toista kellottamaan itsellesi aika tai käytä älypuhelimen ajastinta apuna. Aseta ajastimeen 20 sekuntia ja aloita valmistautuminen.

MAINOS

Joko olet GoGolf-jäsen?

GoGolf-jäsenyyteen vuonna 2023 kuuluu muun muassa Fennian tarjoama hole-in-one-vakuutus, joka astuu voimaan aktivoimisen jälkeen.

Etsi luettavaa