Hyppää sisältöön

Kolme Tiger Woodsin ennätystä, joita on lähes mahdoton rikkoa – US Open vuodelta 2000 on omassa luokassaan

Tiger Woods ilahdutti japanilaisia paitsi voitollaan

Maailman paras golfari sukeltaa ilman apuvälineitä yli 30 metrin syvyyteen ja pysyy pinnan alla useita minuutteja.

Tiger Woods viettää maanantaina 44-vuotissynttäreitään. 

Päivän ohjelmaa ei luonnollisesti ole julkaistu, mutta kalastusretket ja vapaasukellus yhdistelmänä ovat lukeutuneet Woodsin ykkösharrastuksiin varsin pitkään.

Ehkä Tiger viettää  päivää ystäviensä kanssa kotikaupunkiaan Jupiteria ympäröivillä vesillä hakien latinkia kauteen 2020?

Vapaasukelluksen hän aloitti jo 2000-luvun puolivälissä, tuolloin Woodsia kouluttaneet ammattilaiset kertoivat hänen pian aloittamisen jälkeen kyenneen sukeltamaan ilman apuvälineita 30 metrin syvyyteen ja pidättäneensä hengitystä neljän minuutin ajan.

Edellä mainittu nosto Woodsin harrastuksista ei vielä kuulunut otsikon lupaamiin ennätyksiin, joita on lähes mahdotonta rikkoa.

Tiger Woods ja hänen läheisimpiin ystäviinsä nykyään lukeutuva Justin Thomas muodostivat voittamattoman parin Presidents Cupissa

Tiger Woods ja hänen läheisimpiin ystäviinsä nykyään lukeutuva Justin Thomas muodostivat voittamattoman parin Presidents Cupissa

GETTY IMAGES

Mestari voitti vuoden 2019 aikana Mastersin, PGA Tourin uuden Japanin kisan ja johdatti vahvan henkilökohtaisen pelinsä turvin USA:n pelaaja-kapteenina Presidents Cupin voittoon.

Sekin on hyvä muistaa, että Mastersin ykköstilan ja Japanin voiton välissä oli lähes seitsemän kuukautta, joiden aikana Woods sijoittui vain kerran kymmenen joukkoon (9.) ja kävi polvileikkauksessa, joka mahdollisti parempaa liikkuvuutta svingiin, sekä puttilinjojen luvun kyykkyasennosta.

Maailmanlistalla Tiger kipusi vuoden aikana 13:lta tilalta kuudenneksi ja on tässä vaiheessa vahva ehdokas yhdeksi USA:n neljästä Tokion olympialaisiin matkaavasta miesgolfarista.

Vaikka 2010-luku oli Tigerille loukkaantumisten ja perhesyiden johdosta erittäin rikkonainen, hän oli kymmenvuotisjakson aikana pidempään maailmanlistan ykkösenä  (103 viikkoa) pidempään kuin kukaan muu. Rory McIlroy (95 viikkoa ykkösenä) oli listan kakkonen.

Rory McIlroy on ollut maailmanlistalla  lähes kaksi vuotta ykkösenä. Seuraava vuosikymmen on McIlroyn todellista etsikkoaikaa

Rory McIlroy on ollut maailmanlistalla lähes kaksi vuotta ykkösenä. Seuraava vuosikymmen on McIlroyn todellista etsikkoaikaa

GETTY IMAGES

Koko urallaan Woods on ollut ykkösenä 683 viikkoa, eli 13 vuotta ja seitsemän viikkoa. Tämä on yksi lukemattomista ennätyksistä, joka jäänee ikuisesti muilta rikkomatta. Suuri mielenkiinto kohdistuukin siihen, vieläkö kuudenneksi noussut Tiger nousisi ykköseksi ja parantamaan ennätystään?

Tigerin lyömättömät ennätykset

Seuraavassa listattuna kolme Tiger Woodsin kymmenistä ennätystä, joiden rikkoontuminen on erittäin epätodennäköistä.

1. Tiger Woods on viimeisen sadan vuoden aikana ainoa pelaaja, joka on voittanut majorin vähintään kymmenellä lyönnillä. 

Woodsin ensimmäinen ykköstila US Mastersissa syntyi 12 lyönnin erolla kakkoseen. 

Hän onnistui  toistamiseen  murskaamaan vastustajansa vuonna 2000 pelatussa US Openissa Pebble Beachissa, eroa kakkostilaa jakaneisiin oli 15 lyöntiä.

2. Vuosien 1997 ja 2013 välisenä aikana Tiger Woods pelasi majoreissa yhteistuloksen 126 alle parin. Kun vertailuun otetaan samaan jaksoon  kaikki vähintään 90 kierrosta majoreita tahkoneet,  eroa kakkosena olleeseen Steve Fleschiin ( +125) muodostui käsittämättömästi 251 lyöntiä.

3. PGA Tourilla on vain kuudesti pelaaja voittanut viisi tai useamman kisan peräkkäin. Tigerilla on näistä sarjoista kolme, hän on myös ainoa joka on tehnyt nämä sarjansa viimeisen 60 vuoden aikana. 

Kisakausi käynnistyy San Diegosta?

Woods aloitti kalenterivuoden 2019 kisat San Diegon kupeessa, Torrey Pinesin kentällä, jossa hän on voittanut US Openin lisäksi seitsemän kertaa PGA Tourin kisan.

Woods ei ole julkaissut alkukautensa ohjelmaa, mutta yleinen veikkaus on, että hän palaa kisakentille  Farmers Insurance Openissa Torrey Pinesissa 23.-26. tammikuuta.

Varmoja rasteja Tiger Woodsin kisakalenterissa ovat helmikuun puolivälissä Los Angelesissa pelattava The Genesis Invitational, jossa Tiger on ensimmäistä kertaa isäntänä,  sekä seuraavalla viikolla Meksikossa järjestettävä WGC:n osakilpailu.

Odotukset 44-vuotiaan Tiger Woodsin kohdalla ovat loistavan loppukauden jälkeen nousseet taas lähes pilvien tasolle

Odotukset 44-vuotiaan Tiger Woodsin kohdalla ovat loistavan loppukauden jälkeen nousseet taas lähes pilvien tasolle

GETTY IMAGES

Ennen Mastersia Tigerin ennakoidaan osallistuvan myös Floridassa Arnold Palmer Invitationaliin, jossa Tiger on nostanut voittokannua kahdeksan kertaa.

PGA Tourin ohjelma 2020

Etsi luettavaa