Hyppää sisältöön

Kolme suomalaista mahtuu 180 parhaan pelaajan joukkoon maailmanlistalla

Sami Välimäki

Mikko Korhonen on paras suomalainen maailmanlistalla ja Sami Välimäki paras pohjoismaalainen Race to Dubai -rankingissa. Kalle Samooja nousi peräti 35 sijaa tuoreella maailmanlistalla.

Suomalaisten pelaajien hienot otteet viime viikkoina European Tourilla näkyy myös golfin maailmanlistalla. Tuoreessa rankingissa myös Kalle Samooja nousi 200 parhaan joukkoon. Hänen tuore sijoituksensa listalla on 180:s.

Samooja loikkasi 35 sijaa ylöspäin sijoittumalla kolmanneksi Qatar Masters -kisassa. Lähellä oli, ettei turkulainen venynyt uusintaan saakka, sillä lopulta hän jäi uusintapaikasta lyönnin, kun Espanjan Jorge Campillo tuhersi bogin ja tuplan kierroksen loppupuolella.

Reilu viikko sitten Oman Openin voittanut Sami Välimäki löytyy maanantaina päivittyneeltä listalta sijalta 163. Pudotusta viime viikkoon on neljä pykälää. Eilen hän sijoittui Qatarissa 38:nneksi.

Korkeimmalla suomalaisista maailmanlistalla on Mikko Korhonen, jonka sijoitus on 149:s. Korhonen putosi Qatarissa cutista, mutta sijoittui Omanissa neljänneksi.

Ruotsilla kaksi sadan parhaan joukossa

Pohjoismaista Ruotsi jatkaa edelleen maailmanlistan ykkösmaana. Sillä on 200 parhaan joukossa neljä edustajaa: Henrik Stenson (32:s), Marcus Kinhult (90:s) Alex Noren (112:s) ja Sebastian Söderberg (159:s).

Tanskalaisia 200 parhaan joukkoon mahtuu niin ikään neljä, joista yksikään ei ole listalla kuitenkaan sadan parhaan joukossa: Lucas Bjerregaard (118:s), pelikiellossa oleva Thorbjørn Olesen (142:s), Rasmus Højgaard (184:s) ja Joachim B. Hansen (193:s).

Norjan ykköspelaaja Viktor Hovland on maailmanlistan toiseksi paras pohjoismaalainen. Hän on listalla sijalla 58. Kristoffer Venturan sijoitus on 194:s.

European Tourin rankingissa pohjoismaalaisista pelaajista korkeimmalla on Välimäki. Hän on rankingissa sijalla 13. Rasmus Højgaard on sijalla 19 ja Ruotsin Joel Sjöholm 29.

Samooja nousi eilisen kolmannen sijan ansiosta 51:nneksi. Korhonen on 67:ntenä.

Kiertueen neljäs suomalainen Tapio Pulkkanen ei ole vielä saanut koneitaan käyntiin. Hän löytyy Race to Dubai -rankingissa sijalta 128. Maailmanlistalla Pulkkanen on sijalla 377. Parhaimmillaan hän on ollut listalla sijalla 167.

Golfin maailmanlista | Race to Dubai -ranking

Etsi luettavaa