Hyppää sisältöön

Kolme kierrosta ja kolme eagleä par 4 -reiällä – tilastot PGA Tourilta kertovat, kuinka harvinaisesta tempusta on kyse

Sami Välimäki on pelannut par 4 -reiät yhteensä kolme alle parin, mikä on myös hänen yhteistuloksensa kilpailussa kolmannen kierroksen alkupuoliskolla. KUVA: GETTY IMAGES

Eagle par 4 -reiälle on harvinainen temppu huippupelaajille, mutta Sami Välimäki onnistui kolmella kierroksella perättäin samassa kilpailussa.

Alfred Dunhill Championshipin avauskierroksella torstaina Sami Välimäki teki eaglen neljännelle reiälle, joka on tuloskortin mukaan 430 metriä pitkä reikä. Välimäki iski pallon sisään 50-asteisella wedgellä.

Perjantaina suomalaisen eagle syntyi kuudennella reiällä, joka on 280 metriä pitkä risk and reward -väylä. Välimäki avasi suoraan viheriölle ja puttasi neljästä metristä sisään.

Kolmas perättäinen eagle tuli sitten lauantaina 11. reiällä eli Välimäen päivän toisella reiällä. Kyseessä on hieman yli 300 metriä pitkä väylä.

Kolme eagleä perättäisillä kierroksilla par-4:lla on harvinainen temppu. DP World Tourilla ei tilastoida kauden aikana tehtyjen eaglejen määrää, mutta jotain osviittaa Välimäen teon poikkeuksellisuudesta antaa se, että viime vuonna PGA Tourilla ainoastaan parisenkymmentä pelaajaa teki kolme eagleä tai enemmän par 4 -reiällä – koko kauden aikana.

PGA Tourin tilastokärki Luke List kirjautti par 4 -reiällä korttiinsa kakkosen kuusi kertaa. Kierroksia hän tarvitsi tuohon yhteensä 83.

European Tourilla ennätystä par 4 -eaglejen määrässä yhdellä kierroksella pitää hallussaan Kiinan Haotong Li. Hän teki peräti kolme eagleä samalla kierroksella vuonna 2019 Saudi International -kisassa.

Päätöspäivän sunnuntaina Välimäki ei enää onnistunut tekemään neljättä perättäistä eagle par 4 -reiällä. Sen sijaan hän pelasi kilpailun heikoimman kierroksen vain yhden birdien siivittämänä ja päätyi jaetulle 58. sijalle.

Kilpailun voitti Etelä-Afrikan Ockie Strydom. 38-vuotiaalle eteläafrikkalaiselle voitto oli uran ensimmäinen.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Etsi luettavaa