Hyppää sisältöön

Kolme kierrosta ja kolme eagleä par 4 -reiällä – tilastot PGA Tourilta kertovat, kuinka harvinaisesta tempusta on kyse

Sami Välimäki on pelannut par 4 -reiät yhteensä kolme alle parin, mikä on myös hänen yhteistuloksensa kilpailussa kolmannen kierroksen alkupuoliskolla. KUVA: GETTY IMAGES

Eagle par 4 -reiälle on harvinainen temppu huippupelaajille, mutta Sami Välimäki onnistui kolmella kierroksella perättäin samassa kilpailussa.

Alfred Dunhill Championshipin avauskierroksella torstaina Sami Välimäki teki eaglen neljännelle reiälle, joka on tuloskortin mukaan 430 metriä pitkä reikä. Välimäki iski pallon sisään 50-asteisella wedgellä.

Perjantaina suomalaisen eagle syntyi kuudennella reiällä, joka on 280 metriä pitkä risk and reward -väylä. Välimäki avasi suoraan viheriölle ja puttasi neljästä metristä sisään.

Kolmas perättäinen eagle tuli sitten lauantaina 11. reiällä eli Välimäen päivän toisella reiällä. Kyseessä on hieman yli 300 metriä pitkä väylä.

Kolme eagleä perättäisillä kierroksilla par-4:lla on harvinainen temppu. DP World Tourilla ei tilastoida kauden aikana tehtyjen eaglejen määrää, mutta jotain osviittaa Välimäen teon poikkeuksellisuudesta antaa se, että viime vuonna PGA Tourilla ainoastaan parisenkymmentä pelaajaa teki kolme eagleä tai enemmän par 4 -reiällä – koko kauden aikana.

PGA Tourin tilastokärki Luke List kirjautti par 4 -reiällä korttiinsa kakkosen kuusi kertaa. Kierroksia hän tarvitsi tuohon yhteensä 83.

European Tourilla ennätystä par 4 -eaglejen määrässä yhdellä kierroksella pitää hallussaan Kiinan Haotong Li. Hän teki peräti kolme eagleä samalla kierroksella vuonna 2019 Saudi International -kisassa.

Päätöspäivän sunnuntaina Välimäki ei enää onnistunut tekemään neljättä perättäistä eagle par 4 -reiällä. Sen sijaan hän pelasi kilpailun heikoimman kierroksen vain yhden birdien siivittämänä ja päätyi jaetulle 58. sijalle.

Kilpailun voitti Etelä-Afrikan Ockie Strydom. 38-vuotiaalle eteläafrikkalaiselle voitto oli uran ensimmäinen.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Dubai Desert Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Jaapo Jämsä

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Katri Bakker ja Henni Mustonen

ALL THAILAND GOLF TOUR

Boonchu Ruangkit Championship
Janne Kaske


Mainos

Golf kuuluu kaikille – Suomen edullisin pelioikeus?

Edullisella pelioikeudella pelaat rajoituksetta Hills by GoGolfin 18-reikäisellä Punaiset-kentällä sekä Kurk Golfin 9-reikäisellä Hill-kentällä. Voit kauden aikana laajentaa pelioikeuden koskemaan myös muita kenttiämme.

Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta myymme nyt rajoitetun erän hintaan 399 €

Etsi luettavaa