Hyppää sisältöön

Kolme helppoa drilliä – näin suoristat draivisi

Osuma-alueella mailan lavan pitää kulkea suoraan ennen ja jälkeen osuman.

Suoran draivin lyöminen on haastavaa, mutta ei mahdotonta. Golfpro Tuukka Hieto kertoo kolme vinkkiä, jotka auttavat sinua suoristamaan avauksiasi.

Kierroksen jälkeen moni pelaaja muistaa juuri sen onnistuneen avauksen, joka lensi kauniissa kaaressa pitkälle ja ennen kaikkea suoraan. Olet varmasti pelannut joskus kaverin kanssa, jonka pallon lentokaari on kuin viivoittimella vedetty viiva ja joka päätyy lähes aina keskelle väylää. Hänet muistat varmasti vielä tulevinakin vuosina juuri tästä syystä!

Suoran draivin lyöminen on monen kehon liikeketjun saumattoman yhteistyön tulos. Ammattilaiset ovat tehneet useita tunteja töitä niin kuntosalilla kuin rangella hallitakseen nämä liikkeet mahdollisimman hyvin. Moni amatööri pyrkii ammattilaispelaajien veroisiin draiveihin käyttämällä paljon aikaa lyömällä palloja rangella täydellä swingillä, mielessään monimutkainen ajatus kehon liikkeestä. Useimmiten myös unohdetaan että taidon oppiminen vaatii sen pilkkomista pienempiin osiin!

Kerron kolme helppoa drilliä ja avaan niiden tarkoitusta. Nämä drillit on kohdennettu muutamalla tärkeälle swingin osa-alueelle. Näiden harjoitteiden avulla pystyt aluksi pienentämään avauksien hajontaa ja myöhemmin hallitsemaan niitä. 

1. Opettele hahmottamaan, miten mailan lapa liikkuu osuma-alueella

Golf on taitolaji ja pystyäksesi lyömään suoria, pitkiä draiveja, sinun täytyy hahmottaa miten draiverin lapa kulkee osuma-alueella. Tässä tapauksessa mailan pitäisi kulkea noin 40 senttimetriä ennen ja jälkeen pallon, sekä miten lavan tulisi kulkea, jotta se on suorana osumassa. 

  • Aseta suuntaustikku maahan lappeelleen, niin että se kulkee kohtisuorassa linjassa etummaisen jalan kantapään kohdalta kohti kuviteltua pallon paikka.
  • Liikkeelle lähdettäessä, vie maila taakse vain puolen swingin verran ja palauta sen jälkeen maila hitaasti osumahetkeen.

Maassa makaavasta suuntaustikusta saat hyvän verrokin suoralle linjalle. Draiverin lavan tulisi siis olla osumahetkellä samassa linjassa tikun kanssa. Kokeile miltä kehossasi tuntuu ja miltä lapa näyttää kun se on auki, kiinni tai suorassa.

Muista tehdä tässä harjoitteessa normaali vartalon kierto, niin ala- kuin ylävartalosta.

2. Onnistunut pallolta liikkeelle lähtö on hyvän draivin perusta

Tämä yksinkertainen, mutta toimiva harjoite ohjaa mailan lavan oikeaan suuntaan, sekä oikeaan asentoon jo lähdöstä saakka ja näin edesauttaa suoran draivin lyömistä.

  • Aseta pallo tiin päälle ja lapa sen taakse.
  • Aseta toinen pallo alkuperäisen pallon taakse, noin 30 cm päähän.
  • Lähtiessäsi kohti backswingiä sinun tulisi samalla liikkeellä klikata taaempi pallo pois draiverin lavan takaosalla ja jatkaa tämän jälkeen lyönti loppuun asti.

3. Toistettavuutta osumaan

  • Aseta kaksi tiitä peräkkäin maahan, noin 30 cm etäisyydelle toisistaan. Asetu lyöntiasentoon siten että etummainen tii on etummaisen jalan kantapään kohdalla, aivan kuin löisit draivia.
  • Aseta draiverin lapa tällä kertaa kuitenkin taaemman tiin taakse. Tee backswing ja tullessasi alas kohti osumaa yritä osua molempiin tiihin ilman, että mailan pohja osuu maahan.
  • Tällä harjoitteella pystyt ohjaamaan mailaasi suoremmalle linjalle osumaan tultaessa, sekä löytämään draivin osumakohdan.
  • Jos lyöt ohi taaemmasta tiistä, tulet selkeästi ulkolinjalta osumaan. Tee kaksi viimeistä harjoitetta erillään toisistaan.

Etsi luettavaa