Hyppää sisältöön

Kokenut kenttämestari ennustaa: ”Kesällä pelataan huippukuntoisilla kentillä”

Hill Side Golfin kentät olivat jo huhtikuun puolella hyvässä kunnossa.

Poikkeuksellisen leuto talvi Etelä-Suomessa lupaa loistavia peliolosuhteita kesälle koleasta huhtikuussa huolimatta. Pitkän linjan kentänhoidon asiantuntija ja Hill Side Golfin kenttämestari Ilkka Kaivosoja kertoo tämän hetken tilanteesta ja kesän näkymistä.

Uudellamaalla ja Etelä-Suomessa laajemmin talvi on ollut poikkeuksellisen lumeton ja leuto. Talvituhoja ei juurikaan ole ja kentänhoito on päästy aloittamaan normaalia aikaisemmin.

Haastattelin Hill Side Golfin kenttämestaria Ilkka Kaivosojaa, joka kommentoi tilannetta näin:

”Hill Side Golfin kentät ovat loistokunnossa. Harvoin on talvehtiminen ollut niin hyvää kuin tänä vuonna. Myös koko Uudellamaalla ei pitkiin aikoihin ole golfkentät olleet niin hyvässä kunnossa kuin nyt”, Kaivosoja sanoo.

Mistä kenttien hyvä kunto sitten johtuu?

”Leudon talven seurauksena jäätä ei päässyt muodostumaan eikä myöskään jääpoltetta, joka on usein iso haaste kenttien kunnolle. Mikäli kasvinsuojeluaineiden ruiskutukset on tehty huolellisesti, kasvitauteja ja mm. lumihometta ei laajemmin pitäisi esiintyä.”

”Aivan varmasti tulee huippukesä siinä mielessä, että päästään jo aikaisin virittää kenttää. On harvinaista, että leikkuut on päästy aloittamaan jo maalis–huhtikuun vaihteessa. Riskinä tällä hetkellä on se, paljonko porukkaa eli kentänhoidon työntekijöitä riittää ja on mahdollista ottaa kentillä töihin. Kustannukset kasvavat, kun hoitokausi pitenee ja jos koronatilanteen takia kenttien tulot ovat pienemmät, niin täytyy menotkin pitää kurissa.”

Omat kokemukseni tukevat Ilkan näkemyksiä. Olen kevään aikana pelannut useilla eri kentillä. Niiden yleiskunto ja erityisesti viheriöt, jotka ovat ne tärkeimmät, näyttävät oikein lupaavilta. Toki monilla kentillä näkyy vielä rei’ityksen jälkiä ja tähän vuoden aikaa levitetään hiekkaa, kalkkia ja lannoitteita, jotka häiritsevät pelaamista.

Mutta nyt ollaan vasta huhtikuun puolessavälissä, kenttiä pitääkin tässä vaiheessa valmistella varsinaista golfkautta varten ja golfväen täytyy olla enemmän kuin tyytyväisiä yleistilanteeseen. 

Vaikka tilanne näyttää nyt hyvältä, niin haluan painottaa muutamaa omasta mielestäni erittäin tärkeää asiaa pelaajille:

  • Ollaan kärsivällisiä. Varsinaiseen kesään on vielä aikaa, yöt ovat vielä kylmiä ja eikä nurmikko kasva kunnolla. Ei lähdetä rutisemaan siitä, että pitäisi alkaa griinejä leikkaamaan nopeimmiksi. Jos tämän tekee liian aikaisin, niin siitä joutuu kärsimään koko loppukauden!
  • Korjataan lyönti- ja alastulojäljet. Itse korjaan jokaiselta griiniltä vähintään kaksi alastulojälkeä. Suosittelen sinullekin, olit sitten lyönyt griiniosuman tai et. Ja tiedoksi, että griineille jää alastulojälki myös silloin, kun pallo on siihen laskeutunut, mutta mennyt griinin yli takavesiesteeseen!
  • Antakaa kentänhoidolle työrauha. Ajatelkaa minkä kokoista ja tasoista pinta-alaa kaverit hoitavat tyypillisesti varhain aamuisin, jotta eri tasoiset kyntäjät pääsevät niitä moukaroimaan myöhemmin päivällä. Moikataan, hymyillään ja annetaan ammattiväen hoitaa hommansa, vaikka meidän aamuvirkkujen eteen välillä osuvatkin. Respect!

Hill Side Golf ja Vihti Golf

Mikko Rantanen

Missä kunnossa kentät olivat?

Videolla kerron tarkemmin kenttien kunnosta. Griinit ovat vuoden aikaan ja olosuhteisiin nähden erittäin hyvät. Väylillä pitää välillä etsiä kuivia kohtia ja soveltaa talvisääntöä. Rei’ityksen jäljet näkyvät vielä, mutta ne eivät pahemmin peliä haittaa. Hill Side Golfin Hill-kentän 2. griini on kunnostuksessa ja pelataan talvigriinille.

Vihdissä pelaaville painavana kehotus: keskittykää alastulojälkien korjaamiseen!

Kentät ovat tällä hetkellä auki niin omille kuin vieraspelaajillekin ajankohtaisin koronasuosituksin. Tarkemmat ajankohtaiset tiedot kannattaa katsoa kenttien nettisivuilta.

Miten peli kulki?

Peli kulki tällä kertaa hyvin. Sää suosi ja ennätyksen paukkuivat. On hauskaa vaihtelua pelata kenttiä eri tavoilla ja niin tein tälläkin kertaa: Hill Siden Hill-kenttä vasurilta sujui kauden parhaaseen tulokseen: 87 (+15), Valley-kenttä oikealta meni jo alle parin: 70 (-2). Hill Siden viisireikäisen Pikkolo-kentän pelasin kymmenessä minuutissa tulokseen 16 (+1). Vihdin pelasin kevyesti speedgolfaten vasemmalta puolelta 89 (+17). 

Kohokohtana kauden ensimmäinen eagle Hill Siden Valley-kentän reiällä 13 (par 5) – chippi sisään griinin vierestä.

Kenttä Reikiä Pelitapa Matka Aika Kalorit Lyönnit
Hill Side, Hill 18 Kävellen, vas. 9 km 2.24 723 87
Hill Side, Valley 18 Kävellen, oik. 9,7 km 2.25 505 70
Vihti Golf 18

Speedgolf, vas

 8,5 km 1.29 752 89
Kaikki  Reikiä Seurat Matka Aika Kalorit Lyönnit
Yhteensä 149/963 6/37 72,7 km 16.42 6854 648 (+59)

Seuraan jokaisen kierroksen ja kentän osalta myös keskeisiä fitness-tilastoja, joiden avulla selvitetään paljonko kaikkien Uudenmaan alueen kenttien pelaamiseen kuluu aikaa, kertyy matkaa, palaa kaloreita ja tulee lyöntejä. Näiden osalta järjestän GoGolfin kanssa lukijoille veikkauksen allekirjoittaneen kaikkien Uudenmaan alueen kenttien pelaamisen osalta:

Lähimmäksi arvannut saa green feen kahdelle jollekin Uudenmaan alueen kentälle. Voit osallistua kommentoimalla blogiin tai tätä uutista käsittelevään Facebook-postaukseen 24.4. klo 23.59 mennessä.

Arvioi oikein 50 päivässä kertynyt matka, kulutetut kalorit ja lyönnit. Pari vinkkiä: Yllä olevat tulokset ja tilastot antavat suuntaa. Pelaan noin joka kolmannen kierroksista vasurilta.

Voit seurata pelejäni ja Uudenmaan alueen golfvalloitusta tulosten osalta Golf GameBook -sovelluksessa (Mikko Rantanen, HCP +0.8).

Seuraava blogi taas muutaman päivän päästä!

Mikko Rantanen on entinen golfammattilainen ja nykyinen speedgolfin maailmanmestari. Tässä juttusarjassa golfalan monitoimimies aikoo kiertää kaikki Uudenmaan alueen kentät 50 päivän aikana.

Etsi luettavaa