Hyppää sisältöön

Kokeile tätä Rickie Fowlerin kikkaa – se voi auttaa myös sinua säkittämään birdiejä useammin

Rickie Fowler kuuluu PGA Tourin parhaimpien puttaajien joukkoon.

Maailmasta ei löydy monta yhtä hyvää puttaajaa kuin Rickie Fowler. Mitä tavallinen pelaaja voisi oppia Rickien tavasta putata.

Rickie Fowlerin putteri käy usein kuumana, ja tilastot vahvistavat tämän. Kaksi vuotta sitten hän oli PGA Tourin paras puttaaja. Viime kaudella hän ylsi strokes gained putting -tilastossa 13:nneksi.. Kierrosta kohti hän puttasi noin puoli lyöntiä paremmin kuin pelaajat keskimäärin.

Golf.comin opetusartikkeleista vastaava toimittaja Luke Kerr-Dineen näki yhden syyn sille, mikä tekee Fowlerista niin hyvän puttaajan.

Fowlerin jippo on se, että hän nostaa putterin lavan hitusen ilmaan hetkeä ennen kuin hän aloittaa putin. Mitä hyötyä tästä sitten on?

Yksi ilmeinen hyöty on se, että nostamalla mailan ilmaan Fowler välttää sen, että lapa takertuisi ruohon korsiin mennessään taakse. Toinen on se, että kun maila on valmiiksi ilmassa, backsvingin aloittaminen on helpompaa, ja liike on sulavampi.

Lisäksi lavan nostaminen estää Rickietä pitämään mailaa tasapainopisteenä. Jos painetta kohdistuu maahan ennen lyöntiä, se tekee liikkeen – varsinkin sulavan liikkeen – aloittamisesta huomattavasti vaikeampaa. Nostamalla mailaa jännitys yksinkertaisesti vapautuu.

Kuten tältä videolta voi havaita, mailaa ei tarvitse nostaa kovinkaan paljon. Vajaa sentti riittää mainiosti.

Tässä lisää Rickien vinkkejä puttaamiseen:

  • Aseta maila ensin maahan
  • Laita hartiat suoraksi
  • Ota mailasta kiinni
  • Purista mailasta suhteellisen jämäkästi
  • Katso alkuasennossa tarkasti jotain tiettyä kohtaa, esimerkiksi dimplejä tai ruohonkortta juuri pallon takana, kuten Rickie. Se parantaa puttien toistettavuutta, koska katse ei vaeltele ympäriinsä

Yllä olevat pointit on koottu oheiselta Golf Digestin videolta, jossa Fowler ja hänen valmentajansa Butch Harmon käyvät viihdyttävällä tavalla läpi puttitekniikkaa.

Video on kaksi vuotta vanha. Nykyäänhän lipun pitäminen reiässä on sallittua myös viheriön sisäpuolella.

Etsi luettavaa