Hyppää sisältöön

Kokeile pituuslyöntiä Kytäjällä

Kytäjällä nähdään lauantaina pitkiä draiveja.

Kytäjä on GoGolfin tämän viikon kenttä. Lauantaina voit lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: pelata yhdellä Suomen parhaista kentistä ja osallistua Kytäjä Long Drive Games -pituuslyöntitapahtumaan.

Oletko koskaan miettinyt, kuinka pitkälle saat golfpallon lentämään, kun lyöt sitä niin kovaa kuin sielu sietää? Jos olet, niin lauantaina Kytäjä Long Drive Gamesissa voit saada draivirykäisyistäsi tarkan mitan.

”Sinun ei tarvitse olla pitkälyöntinen osallistuaksesi tapahtumaan. Mukaan voi myös tulla myös katsomaan ja juttelemaan pitkistä lyönneistä sekä saamaan vinkkiä omaan draivipeliin”, sanoo Saku Korhonen, joka vastaa tapahtuman järjestelyistä. 

”Talvella kiinnostuin treenaamaan pituuslyöntiä. Olin pettynyt, kun Suomessa ei ole yhtäkään kilpailua.”

Tässä Saku Korhosen tyylinäyte (jos videoupotus ei näy, päivitä selain):

Aamupäivällä klo 9-12 Kytäjän rangen pohjoispääty varataan suurta yleisöä varten. Kymmenen euron osallistumismaksua vastaan voi lyödä kuusi palloa, joista mitataan pituuden lisäksi muun muassa mailanpäännopeus, pallon lähtönopeus ja kierteiden määrä.

Pisimmälle lyöneet palkitaan Golf Balancen lahjakorteilla. Palkittujen määrä riippuu osallistujien määrästä. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan myös pituuslyöntiin varta vasten valmistettuja draivereita, joissa on  normaalia pitempi varsi.

”Kylmiltään on haastavaa saada edes pitempiä kuin omalla draiverilla”, Korhonen kuitenkin varoittaa.

Iltapäivällä lyövät ammattilaiset

Kahdentoista maissa mailanvarteen asettuvat ammattilaiset, jotka kilpailevat rahapalkinnosta. Jokainen osallistuja laittaa pottiin 100 euroa, ja neljä parasta palkitaan. Korhonen sanoo, että tapahtuma on rento, ja rangella soi musiikki koko päivän ajan.

European Long Drivers European Tourilla kilpailevista mukaan ovat ilmoittautuneet Aleksi Kivini ja Teemu Pitkänen. Lisäksi kisaan osallistuu Marko Mustonen, joka kiertää seniorisarjassa  Euroopan kiertuetta.

”Olosuhteista riippuen 310-350 metrisiä draiveja on odotettavissa”, Korhonen lupaa.

Pituuslyöntikilpailuun menevien kannattaa muistaa, että Kytäjä on tällä viikolla Viikon kenttänä. Esimerkiksi klo 16:n jälkeen GoGolfin jäsenet kiertävät Kytäjän vain 39 eurolla.

Etsi luettavaa