Hyppää sisältöön

Koivu teki uransa ensimmäisen holarin ja voitti tuunatun golfauton – ässä olikin sitten päivän ainoita ilonaiheita

Kim Koivu onnistui tekemään golfuransa ensimmäisen hole-in-onen tänään Saksassa. KUVA: ANTERO LINDELL

Kim Koivu iski ässän lähes 200 metriä pitkällä par 3 -reiällä. Valitettavasti se ei siivittänyt miestä jatkoon Saksassa pelattavassa Challenge Tourin kisassa.

Eilen kerroimme, että entisellä European Tour -pelaajalla ja kolminkertaisella Challenge Tour -voittajalla Kim Koivulla on ollut suuria vaikeuksia selvittää cut haastajatasolla.

Reiluun kahteen vuoteen hän on läpäissyt kahden kierroksen jälkeisen seulan vain kaksi kertaa pääkiertueellaan Challenge Tourilla. Tänä vuonna kuparinen on vielä rikkomatta.

Vielä eilen suomalaisen tilanne näytti loistavalta. Koivu pelasi German Challenge -kisan avauskierroksen tulokseen 68 (-4) ja oli upeasti kahdeksantena.

Perjantain kierros palautti miehen takaisin lähtöruutuun – yhdestä loisto-onnistumisesta huolimatta.

Kehnosti sujuneen alkukierroksen jälkeen 31-vuotias suomalainen tarttui jatkopaikkaan kiinni päivän neljänneksi viimeisellä reiällä, jossa hän teki upeasti hole-in-onen.

Kim Koivu teki reiällä numero viisi hole-in-onen ja voitti palkinnoksi tuunatun golfauton. KUVA: ANTERO LINDELL

Koivun mukaan lyönti onnistui hyvin, mutta hänellä ei ollut aavistustakaan, että se olisi mennyt reikään.

”Matkaa tänään siinä oli 199 metriä ja kädessä rauta 5, siinä se. Palkintona on hieno tuunattu golfauto. Vielä en ole ratkaissut palkinnon kohtaloa, ehkä se tulee Suomeen”, Koivu pohdiskeli.

Koivulle holari oli uran ensimmäinen, ja hän nousi sen myötä tulokseen kaksi alle parin. Se olisi vielä riittänyt jatkopaikkaan, mutta valitettavasti helsinkiläinen teki loppuun vielä kaksi bogia päätyen yhteistulokseen par.

”Kierros ei muuten onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, ja vielä on jännitettävää jatkoon pääsystä”, Koivu kertoi tuoreeltaan.

Kaikkiaan Koivu teki tänään seitsemän bogia ja holarin lisäksi yhden birdien.

Ehjän kilpailun pelaaminen on nyt suomalaisella työn ja tuskan takana.

Viime viikolla Euram Openissa hän pelasi tulokset 80 ja 69. Kesäkuussa Ranskassa hän paransi myös toisella kieroksella (77-71), mutta ei riittävästi. Viikkoa tätä aiemmin Tshekissä hän puolestaan onnistui avauskierroksella, mutta epäonnistui toisella (69-76), joten jatkopaikka jäi silloinkin haaveeksi.

Vaikka Koivu karsiutui, ei viikonlopulle edetty ilman sinivalkoisia värejä, sillä Alex Hietalan (-3), Roope Kakon (-2), Lauri Ruuskan (-2) ja Oliver Lindellin (-2) turnaus jatkuu.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa