Hyppää sisältöön

Koivu ja Samooja taistelivat itsensä asemiin Keniassa

Kalle Samooja onnistui päättämään avauskierroksensa birdieen

Suomalaisten vaikeahko alku Kenian Challenge Tourin kilpailuun kääntyi pari merkkiä positiivisemmaksi Kalle Samoojan ja Kim Koivun otteiden myötä. Kärki on kohtalaisen matkan päässä, mutta molemmat punnersivat cut-rajan sisäpuolelle.

Kim Koivu (-1) ja Kalle Samooja (par) ovat parhaat suomalaiset avauskierroksen jälkeen Keniassa 500 000 euron Challenge Tourin kisassa. Molemmat kaksikosta olivat pitkään kierrostaan yli parin, mutta saivat käännettyä päivän lopulta voiton puolelle. 

Samooja teki lupaustensa mukaisesti paljon birdeitä. Viiden birdien mukana tuli kuitenkin kolme bogia ja tupla. Viimeisen väylän onnistuminen toi päivän tulokseksi 71 (par). 

”Siellä oli erittäin paljon hyvää. Oli jonkin verran ongelmia mittojen kanssa tänään. Niist oikeastaan tuli kaikki kämmit. Greenit meni aika pomppusiks iltapäivällä niin ei oikeen saanu putteja koteloon. Mut hyvä fiilis oli pelaa ja peli kyllä tuntu paikoitellen hyvältä. Aamulla pääsee tuoreille greeneille niin se täytyy käyttää eduksi”, Samooja viestitti. Kallen sijoitus avauspäivän jälkeen on 53:s. 

Kim Koivu oli tasaisempi. Päivän saldo oli kolme birdietä ja kaksi bogia. Päivän viimeinen onnistuminen tuli kentän yhdeksännellä, Koivun päätösväylällä. Sitä edelsi kahdeksan parin putki. Koivun debyytti Challenge Tour -pelaajana oikeuttaa avauspäivän jälkeen sijaan 34. 

Kympin sakkiin mahtuu tuloksella -4 ja kärkipaikkaa jakaa tuloksella -6.

Oliver Lindell oli ongelmissa. Tulos +4 jätti kovan työmäärän perjantain aamukierrokselle. Lindell valitteli nopeita hukkeja, jotka veivät avaukset metsään. 

”En ole noin huonoja lyöntejä lyönyt pitkään aikaan. Kuusi greeniosumaa ja kauhee taistelua koko ajan. Hirveitä hukkeja”, Lindell viestitti. 

Roope Kakko oli aamulla heikossa pelikunnossa. Tulos +6 jättää lähes mahdottoman tehtävän perjantaille kiriä jatkoon. 

 

 

Etsi luettavaa