Hyppää sisältöön

Koivu ja Pulkkanen rajan oikealla puolella – Matt Wallace matkalla Race to Dubai-listan kärkeen

Matt Wallace tavoittelee toista perättäistä voittoaan Tanskan osakilpailusta

Englantilaistähden lisäksi Made in Denmark kilpailun kärkikymmenikössä on pelaajia, joiden sijoitus maailmanlistalla on sijalukujen 132-2063 välillä. Kim Koivulla ja Tapio Pulkkasella on kärkeen neljä lyöntiä.

HImmerland Golf & Spa Resortin Backtee Coursella pelattiin torstaina hyvin tasainen avauskierros, jossa yksikään pelaaja ei häikäissyt tuloksella tai yksittäisillä lyönneillä.

Viisi pelaajaa sai tuloksen 66,-5, kuudetta sijaa jakavat lyöntiä heikomman.

Matt Wallace (67,-4) jakaa kuudetta sijaa tehtyään ulosmenossaan neljä birkkua ja pelattuaan toisen puoliskon parissa. Ensimmmäisenä päivänä ei kisaa voiteta, mutta pöytä on katettu edellisvuoden ykköselle harvinaisen herkullisesti.

PGA Championshipissa hän sai taistella voitosta maailmanlistan silloisen kolmosen Brooks Koepkan ja ykkösen, Dustin Johnsonin kanssa.  Kontrasti meneillään olevassa kisassa on hurja, sillä Tanskassa kärkikymmenikössä on vain miehiä, joista yksikään ei ole sadan joukossa. Näiden joukossa on myös Pelle Edberg (2063:s) jolla ei ole kahden vuoden jaksossa yhtään kisaa, joka olisi tuonut listalle pisteitä.

Lisäksi ennakkoon suurimmat uhkaajat Lucas Bjerregaard (70,-1) sekä Torbjorn Olesen (71, par)  ovat selvästi hänen selkänsä takana.  

Wallacella on loistava mahdollisuus nousta Tanskan kisan jälkeen Race to Dubai-listan kärkeen. sillä eroa Kevin Kisneriin on vain reilut 33 pistettä.  Himmertlandissa Wallacella riittää ykköseksi nousemiseen sijoitus kymmenen ensimmmäisen joukkoon.

Pulkkasella viiden birdien kierros

Päivän birkkukuningas oli kahdeksan kertaa onnistunut Edoardo Molinari (-5), joka laski muut kärkimiehet rinnalleen tekemällä kolme bogia. 

Tapio Pulkkasella on runsaasti hyviä muistoja Tanskassa pelatuista Ecco Tourin kisoista.

Tapio Pulkkasella on runsaasti hyviä muistoja Tanskassa pelatuista Ecco Tourin kisoista.

GETTY IMAGES

Kim Koivulla oli neljä birkkua, Tapio Pulkkasella ja Matt Wallacella molemmilla viisi, Pulkkasella  kuitenkin kolme bogia enemmän.

Samooja sortui rautalyönteihinsä

Kalle Samoojan (72,+2) synkkä hetki tuli hänelle toiseksi viimeisellä ( kentän 8:s, par-5), jossa tuloskorttiin merkittiin tuplabogey. 

”Oli melko raskas päivä. Pallon huiskiminen raudoilla on vaan nyt  
vähän yössä”, Kalle  Samooja harmitteli.

Muut osa-alueet olivat Samoojan mukaan kelvollisessa iskussa, mutta  
tuloksenteko oli hankalaa.

”Vaikea on painaa pakkaselle, kun ei pääse paikoille. Tiiltä oli ihan  
hyvää ja greeneilläkin ihan ok”, hän summasi.

Pulkkanen ja Koivu jakavat sijalukua 47:s, Samooja on 107:s.

Viasat ja Viaplay näyttävät Made in Denmarkin suorina lähetyksinä.

Kilpailun tuloslista

Etsi luettavaa