Hyppää sisältöön

Koituuko ylipitkä draivi Laineen kohtaloksi? – Löi par 4:llä takalaittoman

Patrik Laineella on jäätävän pitkät lyönnit. Kuva otettu 2019 NRG Openissa.

Patrik Laineen 300 metriä pitkä draivi meni viheriön yli ja päätyi outiin. Teuvo Teräväinen johtaa haasteottelua kahdella lyönnillä.

Patrik Laine tunnetaan hurjasta lämäristä, mutta myös golfpallolle hän osaa antaa kyytiä. Valitettavasti hän löi hetki sitten jopa liian pitkän draivin, sillä avauslyönti Nokia River Golfin Rock-kentän kuudennella reiällä meni takaa puhki.

Selostaja Antti Mäkisen mukaan outiin päätynyt lyönti oli yli 300 metriä pitkä. Tuomari Arto Teittisen mukaan pallo oli metrin verran outin puolella. Alamäkeen lyötävä par 4 on 270 metriä pitkä.

”Omissa peleissä olisi ehkä ollut sisällä. Eikö teillä sen vertaa pelisilmää ole”, Laine vitsaili.

Laine oli edellisellä reiällä tehnyt birdien Viaplay Challenge Cupin pronssiottelussa Teuvo Teräväistä vastaan, noussut vain lyönnin päähän toisesta NHL-tähdessä.

Jo viidennellä reiällä Laine antoi näytteen pitkistä lyönneistään, sillä hän löi par 5:n kahdella griinin tuntumaan. Rock-kentän viidennen reiän viheriö sijaitsee mäen päällä, joten se huomioituna reikä on lähes 500 metriä pitkä.

Kuudennelle reiälle Laineen oli tyytyminen tuplabogiin, mikä pudotti hänet jälleen kahden lyönnin päähän Teräväisestä, kun Teräväinenkin sortui hyvän avauksen jälkeen bogiin.

Laine oli kuuden reiän jälkeen tuloksessa +5 ja Teräväinen +3, kun kolme reikää on vielä jäljellä. NHL-tähdet ratkaisevat paremmuutensa yhdeksän reiän lyöntipelinä.

Seitsemännellä reiällä Teräväinen teki jälleen bogin, mutta Laine onnistui lähes upottamaan birdie-chipin ja tökkäsi lyhyen parin sisään, joten kiekkoilijoiden välillä on eroa ennen kahta viimeistä reikää yksi lyönti.

Kahdeksannella reiällä Teräväinen jatkoi bogiputkea, vaikka kaukaa lähtenyt par-putti oli lähellä upota sisään. Kun Laine onnistui parissa, lähtee kaksikko viimeiselle reiälle tasatilanteessa.

Viimeisellä reiällä Teräväisellä oli puolentoista metrin voittoputti, mutta birdie kierähti reiästä. Molemmat onnistuivat tekemään parin, joten yhdeksän reiän jälkeen molemmat päätyivät tulokseen +5.

Voittoratkaisu venyi näin uusintareiälle, jossa Laine onnistui tekemään parin, eikä vesiesteeseen kakkoslyönnin iskeneen Teräväisen tarvinnut enää pelata reikää loppuun.

Peli voi seurata suorana lähetyksenä Viasat Urheilusta, Viaplayltä ja Viasat Urheilun Facebookista. Klo 16 kohtaavat samoilla kanavilla Sami Välimäki ja Mikko Korhonen finaalissa.

Yleisöllä on haasteotteluihin pääsy kielletty.

Etsi luettavaa