Hyppää sisältöön

Kohti puhtaampia osumia – viisi vinkkiä välineiden keväthuoltoon

Mailojen urat kannattaa puhdistaa jokaisen lyönnin jälkeen.

Puhtaat golfvälineet lisäävät pelimukavuutta ja siivittävät parempiin tuloksiin. Nyt viimeistään välineet kannattaa huoltaa, jos homma on jäänyt viime kauden jälkeen hoitamatta.

Golfkausi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin monilla kentillä ympäri Suomen. Tässä kohtaa kevättä on tärkeä suorittaa välineiden huolto ja varmistaa, että tulevan kesän pelit onnistuvat puhtailla ja hyväkuntoisilla välineillä. 

1. Lavan urien puhdistus

Muistitko puhdistaa rautamailojen lavat uria myöten viime kauden jäljiltä? Uraan pinttynyt lika kovettuu talven aikana ja sen puhdistaminen voi olla työlästä. Tämä on kuitenkin tärkeä toimenpide tulevaa kautta silmällä pitäen.

Nyt on hyvä hetki käydä läpi kaikki bägin mailat ja puhdistaa urat perin pohjin. Paras väline urien puhdistukseen on mailaharja, josta löytyy sekä harjaspää että terävä uran puhdistaja. Myös teräväkärkistä tiitä voi käyttää urien puhdistuksessa.

2. Grippien pesu tai vaihto

Mailojen gripit tulisi pestä useamman kerran golfkauden aikana. Käsistä irtoava lika ja rasva voivat tehdä gripistä liukkaan. Gripin puhdistamiseen voi käyttää mietoa saippuavettä, kynsiharjaa ja pyyhettä. Grippien pesu pidentää niiden käyttöikää.

Jos pesu ei tuo tarvittavaa pitoa takaisin, on syytä vaihdattaa gripit kokonaan uusiksi. 

3. Uusi hanska

Puhdistettu grippi ei itsessään tuo riittävää pitoa otteeseen. Kuivat, koppurat ja rikkinäiset hanskat on hyvä päivittää uusiin.

Bägiin kannattaa hankkia tavallisten hanskojen lisäksi myös märälle kelille tarkoitettu sadehanska. Sateen yllättäessä sadehanska antaa paremman pidon, eikä maila pääse pyörimään kädessä svingin aikana niin helposti.

4. Golfpyyhkeen pesu

Kevään ensimmäiset kierrokset keräävät märiltä ja mutaisilta kentiltä likaa mailan lapaan. Mudasta kovettuneella, likaisella pyyhkeellä ei tee bägin remmissä yhtään mitään. Joskus lika ja kuivunut muta voivat olla pinttyneet pyyhkeeseen niin tiukasti, että ne eivät irtoa edes pesukoneessa. Tällöin on syytä suunnata välineliikkeeseen ja hankkia uusi golfpyyhe.

Lisäksi vinkki mailojen putsaamiseen: kastele pyyhettä hieman ennen kierrokselle lähtöä. Märällä pyyhkeellä mailojen lavat on nimittäin helppo pitää puhtaana ilman työlästä hankaamista.

5. Kengät kuntoon

Golfarit kävelevät yhden kierroksen aikana yli 10 000 askelta, joten hyvien jalkineiden merkitystä ei voi korostaa liikaa.

Yksi golfkengän tärkeimmistä ominaisuuksista on kiertojäykkyys. Svingin aikana golfkengältä vaaditaan tukea ja pitoa, ja siksi on tärkeää, että kengän pohjan ruusukkeet tai nappulat eivät ole liian kuluneet.

Liukas, svingin aikana alta pettävä jalkine voi aiheuttaa epäonnistuneita lyöntejä ja pahimmillaan polvivamman.

IIDA NIKKA

MAINOS. Parhaat välineet myös mailojen puhdistamiseen löydät Golf Skyn jättimyymälöistä Vantaalta, Espoosta, Raisiosta, Nokialta ja osoitteesta golfsky.fi

Etsi luettavaa