Hyppää sisältöön

Koepka rikkoi ”koodia” ja siitäkös Chamblee riemastui

Brooks Koepka ja Brandel Chamblee ovat olleet tukkanuottasilla aiemminkin.

Brandel Chamblee piti Brooks Koepkan mielipidettä kilpailuasetelmasta Rory McIlroyn kanssa epäkunnioittavana. Päätoimittaja Jussi Miettisen mielestä Chamblee suusta tulleena se kuulostaa hieman tekopyhältä.

BROOKS KOEPKA liukastui asvaltilla, loukkasi jalkansa ja joutui jättämään tänään päättyneen The CJ Cupin osaltaan kesken. Ähäkutti joku voisi sanoa, sillä Koreassa pelatun kisansa alla maailmanlistan ykkönen avasi jälleen sanaista arkkuaan.

Kun Koepkalta kysyttiin hänen ja Rory McIlroyn välisestä kilpailuasetelmasta, hän vähätteli pohjoisirlantilaista tavalla, joka sai monet nostelemaan kulmakarvojaan.

Golfissa ei nimittäin olla totuttu siihen, että pelaajat puhuisivat toisistaan huonossa valossa, mutta Koepka rikkoi tätä ”koodia”, kun hän sanoi uutistoimisto AFP:lle, ettei hän näe McIlroyta todelliseksi kilpailijakseen.

”Olen ollut PGA Tourilla, mitä, viisi vuotta, eikä Rory ole voittanut sinä aikana majoria. Joten en koe sitä erityiseksi kilpakumppanuudeksi”, hän sanoi.

”En katso ketään taaksepäin. Olen ykkönen maailmassa ja minulla on avoin tie edessäni. En katso peruutuspeiliin, joten en näe sitä kilpakumppanuutena.”

YKSI MIELENSÄPAHOITTAJISTA oli mielipideautomaatti Brandel Chamblee, joka kuvasi Koepkan käytöstä epäkunnioittavaksi. Hänen mielestään Koepkan puheet vain lisäsivät polttoainetta liekkeihin mitä tulee kaksikon väliseen kilpailuasetelmaan.

”He ovat maailmanlistan ykkönen ja kakkonen ja molemmat ovat voittaneen neljä majoria. Kahdella edellisellä kerrallam, kun he ovat pelanneet mies miestä vastaan, molemmat kerrat ovat päättyneet tasan”, Chamblee sanoi Golf Channelilla, jonka kommentaattorina hän toimii.

Chambleen arvostelu ei tullut yllätyksenä, sillä hänellä on ollut nokkapokkaa Koepkan kanssa aiemminkin. Viime keväänä hän kritsoi Koepkaa siitä, että tämä pudotti rutkasti painoaan (ilmeisesti Sports Illustrated -lehden kuvaustan takia), Chambleen mielestä turhamaisuuttaan.

Koepka vastasi kritiikkiin pelaamalla avauskierroksen Masters Tournamentissa tulokseen 66, minkä jälkeen hän kommentoi seuraavasti: ”En välitä, mitä muut puhuvat. Teen asioita itselleni, ja se tuntuu toimivan.”

Jossain vaiheessa hän myös twiittasi kuvan Chambleesta, jossa hänen kasvoihin oli photoshopattu punainen pellenenä. Kuva kaiketi kertoi sen, mitä Koepka kommenttaattorista ajattelee.

Chamblee onkin eräänlainen amerikkalainen versio jääkiekkoasiantuntijasta Petteri Sihvosesta. Kumpikaan ei pelkää sanoa ääneen voimakkaita mielipiteitään, joita välillä kaivetaan vähän syvemmältäkin kohauttelumielessä.

Koska kärjistäminen on tyylilaji, johon Chamblee nojaa, hän on sanonut Tiger Woodista, että hän on luultavasti pelaaja, joka on golfin historiassa saanut vähiten ulosmitattua lahjakkuudeestaan.

”Minun tehtäväni ei ole olla heidän kaverinsa. Minun tehtäväni on analysoida heidän svingejään”, Chamblee on sanonut.

ITSE OLEN sitä mieltä, että mitä rehellisempiä kommentteja urheilijat antavat sitä parempi. Ainakin itsestäni on puhdistavaa välillä lukea ja kirjoittaa myös urheilijoista, jotka sanovat ääneen mitä ajattelevat.

Golfin kukonpojan roolin ottanut Koepka onkin ilahduttavasti ehtinyt ottaa kantaa hitaaseen peliin, eikä hän tuolloin pelännyt ottaa esille J.B. Holmesin ja Bryson DeChambeaun nimeä. Sergio Garciaa hän moitti viime talvena, kun tämä kiukutteli Saudi-Arabiassa ja laittoi viheriöitä uusiksi putterillaan. 

”Sergio käyttäytyi kuin lapsi”, hän tokaisi.

Koepka ja Chamblee saavat puolestani jatkaa valitsemallaan linjalla. Chambleen osalta on kuitenkin hieman tekopyhää, että hän kritisoi Koepkaa siitä, millä hän itse tienaa leipäänsä.

Etsi luettavaa