Hyppää sisältöön

Koepka palaa kisoihin 12 viikon tauon jälkeen Abu Dhabin ET-kisassa

Brooks Koepka lähtee uuteen vuosikymmeneen maailmanlistan ykkösenä

European Tour on tällä viikolla maailman seuratuin kiertue. Abu Dhabin osakilpailu on osallistujalistaltaan äärimmäisen kova kun jaossa seitsemän miljoonan dollarin potti vuoden ensimmäisessä Rolex Seriesin kisassa. Mukaan on ostettu myös entinen ET-pelaaja, nykyinen maailmanlistan ykkönen Brooks Koepka.

European Tourin kausi 2020 on toki ollut jo käynnissä marras-joulukuun vaihteesta lähtien, mutta monella tavalla sen voisi sanoa alkavan vasta torstaina. Abu Dhabin kilpailusta käynnistyy kovien pelureiden kausi 2020 kun kaikki parhaat kokoontuvat Lähi-itäään seuraavan kolmen viikon ajaksi. 

Ykköspyssynä Lähi-idässä on tänä vuonna Brooks Koepka, joka pelaa kilpailut Abu Dhabissa ja Saudi-Arabiassa jättäen Dubain viikon väliin. Koepka lähtee vuoteen 2020 maailmanlistan ykköspaikalta, vaikka vuoden pelaajaksi valittiinkin lopulta Rory McIlroy. Rorya ei nähdä tänä vuonna Lähi-idässä. 

Polvileikkauksessa syystalvella käynyt Koepka ei kerennyt palautua Presidents Cupiin, joten hänen paluunsa kentille viivästyi aina tammikuun puoliväliin saakka. European Touria ei varmasti haittaa, että maailman paras pelaaja nähdään ensi kertaa tositoimissa 12 viikon tauon jälkeen juuri European Tourin kisassa! 

Koepka on pelannut Abu Dhabissa kaksi kertaa aikaisemmin. Vuonna 2014 kisa päättyi karsiutumiseen debyyttikaudella European Tourilla. Viisi vuotta myöhemmin viime vuonna Koepka oli kilpailussa yhdeksäs. Kentän pitäisi kaiken järjen mukaan istua kuin nyrkki silmään vahvalle draivaajalle. 

Kovaa haastetta on kuitenkin luvassa. Koepka saa vastaansa peräti 19 pelaajaa maailmanlistan 60 parhaan joukosta. Lähtökohtaisesti suurin suosikki Koepkan ohella on hyvin perustein Tommy Fleetwood, joka voitti kisan vuosina 2017 ja 2018. Fleetwood sai hurjan vireen päälle loppuvuodesta 2019 jääden lopulta kakkoseksi Dubain päätöskisassa ja European Tourin rankingissa. 

USA:sta mukaan ovat matkanneet Koepkan ohella Bryson DeChambeau ja Patrick Cantlay. Viime vuotista voittoa puolustaa Shane Lowry, joka kuittasi myös The Openin ykkössijan menestysvuonna 2019. 

Suomalaisista kisaan starttaavat Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Roope Kakko. Luvassa on melkoinen herkkupala Viasat Golfin kanavilla jos suomalainen tai useampi yltyy maailmankärkien vauhtiin. Alkuvuoden kisat ovat yleensä hyvin arvaamattomia kun pelaajat saapuvat pitkiltä tauoilta kisailemaan. 

Maanantaina Abu Dhabi Golf Clubilla saatiin harvinaista herkkua kaatosateen muodossa. Kenttä tulee varmasti olemaan siis entistä pidempi kun pomppuja ei ole luvassa normaaliin malliin: 

Etsi luettavaa