Hyppää sisältöön

”Kissalla” oli yksi elämä liian vähän – 75 ammattilaisvoiton Eduardo Romero on poissa 

Eduardo Romero menehtyi 67 vuoden ikäisenä. KUVA: GETTY IMAGES

Eduardo Romero on kuollut. Hän menehtyi maanantaina kotimaassaan Argentiinassa.

Tunnettu argentiinalainen golfammattilainen Eduardo Romero on kuollut 67 vuoden iässä. Romero, joka voitti urallaan peräti 75 ammattilaiskilpailua, sairasti syöpää.

Lempinimellä ”The Gato” eli ”Kissa” tunnetun Romeron pääkiertue oli pitkään European Tour, jossa hän nappasi peräti kahdeksan voittoa. Näistä ensimmäisen hän nappasi vuonna 1989 ja viimeisen 2002. Romero oli tuolloin 47-vuotias.

Vuonna 2000 hän voitti European Masters -kilpailun peräti kymmenen lyönnin erolla ennen Tanskan Thomas Bjørniä. Kyseessä on yksi kiertueen historian suurimmista voittomarginaaleista.

Hän pelasi kiertueella vuosina 1988–2005, jona aikana hän sijoittui seitsemän kertaa 20 parhaan joukkoon kiertueen rankingissa.

Senioreissa tunnettu Romero saavutti kaksi major-voittoa.

Peliuransa jälkeen Romero palasi takaisin Argentiinaan. Hän työskenteli kotikaupunkinsa Villa Allenden pormestarina. Hän jäi tehtävistä sairauslomalle tammikuussa, eikä enää palannut virkaansa.

European Tourin puolesta Romeron poismenoa kommentoi hänen entinen pelikaverinsa Keith Waters, joka työskentelee kiertueen operatiivisena johtajana.

”Hän oli tärkeä osa erityistä ryhmää argentiinalaisia golfareita, joka pelasivat European Tourilla 80- ja 90-luvuilla ja myöhemmin Senior Tourilla 2000-luvulla. Hän oli erittäin hauska kaveri, joka pelasi golfia aina hymy kasvoillaan”, Waters muisteli.

Etsi luettavaa