Hyppää sisältöön

Kim Koivu: ”Voittoa ei mietitä ennen sunnuntaita”

Kim Koivu aloitti vahvasti myös Turkish Airlines Openin.

Kim Koivu soitti sunnuntai-iltana pelattuaan avauskierroksensa tulokseen 66 (-6) jakaen johtoasemaa. Välissä hän oli istunut iltaa 11 lyöntiä huonomman tuloksen pelanneen Oliver Lindellin kanssa.

Golf on itseluottamuspeli. Kim Koivu pelaa tällä hetkellä täydellä itseluottamuksella, kun 19-vuotias Oliver Lindell ei saa tulosta aikaan ja pallot pomppivat ohi reiän. Koivu myönsi, että hänellä oli avauspäivänä paljon hyviä pomppuja. 

”Se oli ihan peruskierros. Pari hyvää pomppua asiat rullasivat kuin itsestään. Ei se mitään parasta peliä ollut, mutta oikein hyvä suoritus”, Koivu kertoi avauskierroksestaan. 

Samaan aikaan Oliver Lindell sai järkyttävän alun turnaukselleen. Tulos 77 (+5) jätti 19-vuotiaan häntäpäähän. 

”Ei se vain oikein lähde. Huonoja missejä ja itseluottamus vähän kateissa. Sain hetkellisesti kerättyä itseni, mutta loppuun taas bogi ja tupla vie kyllä mielen matalaksi”, Lindell manaili.

Kaksikko viettää kisoissa paljon aikaa yhdessä. Illallisella Koivu otti kokeneesti yhden oluen ruoan kanssa. 

”Pitää pystyä myös nauttia olosta, ei täällä muuten selviä jos yrittäisi täysin kliinisesti vetää urheilujuomaa aamusta iltaan. Yhden oluen voi kyllä illalla ottaa hyvän ruoan kanssa”, Koivu kertoo. 

Rentous tuntuu olevan tällä hetkellä läsnä Kimin pelissä ja elämässä. Onko voitto jälleen mielessä hienon avauskierroksen jälkeen? 

”En mä sitä mieti. Mennään kierros kerrallaan. Tavoite on edelleen sama, olla sunnuntaina asemissa, jossa voittoa voi tavoitella. Täällä on niin paljon pelaajia, että joku tulee väkisinkin olemaan kuumana ja tekemään paljon birdieitä. Siihen onko se minä vai joku muu on vielä mahdoton vastata”, Koivu kertoi. 

Koivu ei asettanut tulostavoitteita perjantain kierroskelle. 27-vuotias on aloittanut päivän rauhallisesti ja on kuuden ensimmäisen reiän jälkeen par-tuloksessa. Birdiet varmasti tulevat vielä. Koivu kertoo, että hänellä on myös henkinen valmentaja. Hänen kanssaan ei kuitenkaan jutustella kuin muutaman kerran vuodessa. 

”Valmentaja David Silvan kanssa soitellaan jokaisen kierroksen jälkeen ja käydään keskustelut. Hän on enemmän se päivittäinen tuki ja turva. Ei tässä nyt tietenkään tarvitse hirveän syvällisiin asioihin mennä kun hommat rullaavat omalla painollaan”, Kim täsmentää. 

Oliver Lindellin hommat eivät rullaa tällä hetkellä omalla painollaan. Lindellilla on resepti miten hommat käännetään. 

”Ensi viikolla pidän täyden treeniviikon. Tarkoitus on painaa kädet saveen ja tehdä paljon hommia. Sen jälkeen vuorossa on European Tourin kilpailu Italiassa. Eiköhän se ala pikkuhiljaa lähtemään – työn kautta on mentävä, että saadaan itseluottamus taas takaisin. Tällä hetkellä on todella raskasta”, Lindell kertoi puhelimitse. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa