Hyppää sisältöön

Kim Koivu uusi voiton Nordcenterissä

Daniella Barrett ja Kim Koivu juhlivat Finnish Tourin avauksessa.

Amatööri Kim Koivu voitti huippukuntoisella Nordcenterin Fream-kentällä pelatun Finnish Tourin avauksen. Kahden lyönnin takaa-ajoasemasta päätöspäivään lähtenyt Koivu ohitti kokeneen ammattilaispelaaja Peter Erofejeffin. Samoin teki Nevas Golfin lupaava Matias Honkala.

St. Laurence Golfin Kim Koivu ja Aura Golfia edustava Daniella Barrett juhlivat kauden ensimmäisen Audi Finnish Tour -osakilpailun voittoa Nordcenterissä. Miesten kolmen kärkeen ylsivät myös Nevas Golfin Matias Honkala ja Espoon Ringside Golfin Peter Erofejeff. Naisten kilpailussa Barrettin perässä tuloksissa olivat Golf Talman Jenni Soikkeli ja Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen.

Lauantain kierroksen jälkeen toisella sijalla ollut Kim Koivu pelasi sunnuntaina sen verran hyvää golfia, että 69 (-3) lyönnin kierros nosti hänet lopulta kilpailun voittoon saakka. Koivun kolmen kierroksen jälkeinen voittotulos oli -4. Koivu voitti Audi Finnish Tourin Nordcenterin-osakilpailun myös viime vuonna.

Kärkipaikalta päätöspäivään lähtenyt Peter Erofejeff ei saanut parastaan irti sunnuntaina, vaan kierrostulokseksi tuli 74 (+2) lyöntiä, joka jätti hänet lopulta kolmannelle tilalle. Siitä huolimatta Erofejeff kuittasi parhaan ammattilaisen shekin, sillä kärkikaksikon täydensi Koivun tavoin amatööristatuksella pelaava Matias Honkala. Koivun ja Honkalan ero oli lopulta kaksi lyöntiä. Erofejeffin ero kärkeen oli kolme lyöntiä.

Nolla birdietä, kaksi eaglea

Koivun tuloskortti oli erikoista luettavaa, sillä hän ei tehnyt kierroksellaan yhtään birdieä. Sitä vastoin hän onnistui tekemään kaksi eaglea.

”Etuysillä tuli paljon pareja putkeen, mutta sitten upotin kasilla sellaisen 25-metrisen eaglen greenin ulkopuolelta. Se antoi uskoa peliin, ja sain lyötyäkin parempia svingejä sen jälkeen. Toinen eagle tuli viidennellätoista, kun löin 74 metristä suoraan mukiin”, Koivu kertoi.

Kilpailun yhteenvetona Koivu sanoi pelinsä olleen tasaista, ja etenkin kahteen viimeiseen kierrokseen hän oli erityisen tyytyväinen. Kiitospuheessa Koivu kiitteli Nordcenterin henkilökuntaa upeassa kunnossa olleesta kentästä, ja isot kiitokset menivät myös valmentajan ja tukijoiden suuntaan.

Koivun valmistautuminen tähän kauteen oli melko poikkeava, sillä hän suoritti varusmiespalveluksen talven aikana. Puolustusvoimien Urheilukoulussa palvellut Koivu oli tyytyväinen palvelusaikaansa.

”Yliluutnantti Eero Virtanen hoiti meidän asioita siellä. Intti piti hoitaa kunnolla, mutta aina kun piti lähteä johonkin, niin homma järjestyi. Suosittelen Urheilukoulua kyllä kaikille, ketkä tähtäävät huipulle”, Koivu kehui.

Kilpailussa toiseksi tullut Matias Honkala on saanut tähän kauteen lentävän lähdön. 17-vuotias nuorukainen voitti viime viikonloppuna Finnair Junior Tourin osakilpailun huikealla 17 lyönnin marginaalilla, ja nyt hän sijoittui Suomen ykköskiertueella toiselle sijalle. Honkalalta on lupa odottaa tulevaisuudessakin vastaavanlaisia otteita, sen verran hienosti hän näytti viihtyvän isojen poikien peleissä.

Barrett piti johtonsa loppuun saakka

Naisten sarjassa saatiin uusi voittaja Audi Finnish Tourille. Daniella Barrett (+8) pelasi kypsää peliä kärkiryhmässä, ja kun lähimmät haastajat Jenna Mäihäniemen ja Karina Kukkosen johdolla eivät saaneet isoa kirivaihdetta silmään, kruunattiin 16-vuotias turkulainen lopulta kilpailun voittajaksi neljän lyönnin erolla Kukkoseen ja hyvin kirineeseen Jenni Soikkeliin.

Voittajan iloinen ilme kilpailun jälkeen kertoi hyvin menneestä kisasta.

”Ihan hieno fiilis tällä hetkellä, kiva voittaa. Arvostan tätä todella paljon. Oli aika siistiä voittaa heti ensimmäisessä Finnish Tour -kilpailussa”, Barrett tuuletti.

”Koko kilpailua kun miettii, niin pelasin aika tasaista peliä. Lähipeliä olisi voinut parantaa, mutta vaikeat lipunpaikat tekivät puttaamisesta normaalia vaikeampaa.”

Audi Finnish Tour jatkuu 22.5, jolloin käynnistyy Linna Golfin osakilpailu Hämeenlinnassa.

Lähde: Audi Finnish Tourin tiedote


Koko kauden pelioikeus Nordcenterin huippkentille 490 euroa GoGolfin verkkokaupassa.


 

Etsi luettavaa