Hyppää sisältöön

Kim Koivu taistelee työpaikastaan European Tourilla: ”Olen sataprosenttisessa kunnossa”

Kim Koivu on kovan paikan edessä pyrkiessään uusimaan korttinsa ET:lla.

Espanjan avoimet on ensimmäinen niistä neljästä kilpailusta, joissa Kim Koivun pitäisi tuplata pistemääränsä / ansionsa uusiakseen työpaikkansa. Madridissa pelattavan kisan suurimmat suosikit ovat Jon Rahm sekä Sergio Garcia.

Madridissa toistamiseen pelattava Espanjan avoimet on pienestä palkintopotistaan huolimatta pelaajakatraaltaan erittäin kova. Isäntämaan kaikki tähdet, Jon Rahm, Sergio Garcia ja Rafa Cabrera Bello ovat mukana, samoin 50-vuotiaana kisan voittanut Miquel Angel Jimenez.

Rahm voitti kisan 23-vuotiaana edelliskaudella, Garcia jo 2002, jolloin hän oli 22-vuoden ikäinen.

Suomalaisista ovat mukana Skotlannin kisan väliin jättänyt Mikko Korhonen, sekä heikomman kategoriansa johdosta sekä BMW PGA Championshipin kuin myös Alfred Dunhill Links Championshipista niukasti ulos jäänyt Kim Koivu.

Heinäkuussa Scottish Openin jälkeen valmentajaa vaihtanut Koivu oli ensimmäisessä Timo Rauhalan valmennuksessa pelaamassaan kisassa hienosti 11:s. Tuon jälkeen hän on karsiutunut kolmasti

Alkukaudesta loukkaantumisista ja kulumisista kärsinyt Koivu on muuttanut harjoitteluaan ja hivenen svingiään, joka on pelaajan käsityksen mukaan lopettanut vammakierteen.

”Kuukausi sitten oli jo 90 prosenttisesti kunnossa, nyt voin sanoa olevani fyysiseti sataprosenttisessa iskussa”, Koivu kertoi GoGolfille edellisviikolla kun hän turhaan odotti paikkaa Skotlannin kisaan.

Madridissa Koivu lähtee avauskierrokselleen torstaina vasta kello 14.50 Suomen aikaa yhdessä Chilen Hugo Leonin ja Espanjan David Bordan  kanssa.

Race to Dubai-listalla Koivu on 150:s. Hänellä on käytännössä neljä kisaa aikaa nousta 110:n joukkoon uusiakseen työpaikkansa. Tähän yltääkseen Koivulta vaaditaan isoja onnistuisia Madridista, Italiasta, Ranskasta tai Portugalissa.

Kuluvalla kaudella Koivun ainoa top-ten sijoitus  (9.) on marras-joulukuun vaihteesta Hong Kongista.

Italian Openissa on lähes kolminkertaiset pisteet jaossa Madridin kilpaiuun, joten etenkin siinä kisassa menestyminen olisi todella arvokasta. Yksi sijoitus kymmenen joukkoon  ei Koivulle missään tapauksessa riitä, jollei hän ole kolmen-neljä ensimmäisen joukossa Roomassa.

Mikko Korhonen lähtee torstaina kierrokselleen kello 10.40 yhdessä Justin Hardingin ja  Jason Scrivenerin kanssa.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Viasat ja Viaplay näyttävät Espanjan avoimet suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin.

Etsi luettavaa