Hyppää sisältöön

Kim Koivu täynnä motivaatiota uuteen nousuun: ”Tavoite nousta takaisin European Tourille tänä vuonna”

Kim Koivu lähtee pitkän tauon jälkeen valloittamaan Challenge Touria

Kim Koivu pelasi edellisen kilpailunsa Italian Openissa lokakuussa. Sittemmin hän kertoi julkisesti burnoutistaan ja hetkellisesti oli epäselkeää miten ura jatkuu jos jatkuu. Nopeasti kävi ilmi, että palo golfiin ja harjoitteluun löytyi.

Planmeca Golfareena Helsingin Vuosaaressa avaa ovensa päivittäin kello 9.00. Jos arkiaamuna on saapunut ”hallille” yhdeksältä, on yksi mies todennäköisesti lyönyt jo korin tai pari palloja chippiviheriöllä. Kim Koivulle ovet ovat auenneet päivittäin jo puoli tuntia ennen virallista aukioloaikaa. 

Koivu on lyönyt kymmeniä tuhansia palloja aloitettuaan harjoittelun samoihin aikoihin Hesarin artikkelin julkaisun kanssa. Kyseisessä artikkelissa Kim itse kyseenalaisti milloin palaa jos palaa golfin pariin. Motivaatio oli kaukana poissa artikkelin kirjoituksen aikaan, mutta se löytyi nopeasti. 

”Aika paljon tuli sellaista surunvalittelua, ihan kuin joku läheinen olisi kuollut. Ehkä se artikkeli ja tilanne myös ymmärrettiin vähän väärin. Minulla ei ollut tarkoitus dramatisoida asiaa, vaan kertoa että palo oli poissa ja piti vähän selvittää omia ajatuksia”, Kim kertoi palautteesta mitä artikkeli oli herättänyt. 

Golfhallissa Koivusta näki nopeasti, että treenaaminen kuuluu hänen DNA:han. Paljon wedgeja, jonkin verran tekniikkaa ja erityisesti innostusta treenaamista kohtaa. Erityisesti mielenkiintoa tekniikkaa ja peliä kohtaan. 

”Ollaan Timon kanssa keskitytty samoihin asioihin kuin alussa. Pyritään saamaan kroppaan paremmat pidot. Mikään ei oikeastaan ole muuttunut.” 

28-vuotias Koivu on kertonut, että valmiita vastauksia Timo Rauhalalta ei ole luvassa. Tärkeintä on, että pelaaja itse oivaltaa tuntemuksia ja liikkeitä. Toiminta näyttää vakuuttavalta ja kuten kaikilla golfareilla uusia oivalluksia on tullut päivittäin. 

Vuosi 2020 tulee Koivun puolesta sujumaan suurimmaksi osaksi Challenge Tourilla. Kisat käynnistyvät ensi viikon torstaina Limpopo Championshipilla Etelä-Afrikassa, jossa pelataan kolme kisaa putkeen. 250 000 dollarin kisat kaksi ensimmäistä viikkoa ja kolmannella viikolla 340 000 dollarin kisa, josta voittajalle on paikka kesän WGC-kisaan USA:han. 

”Tavoite on tietenkin nousta European Tourille. Lähtökohtaisesti pelaan täyden kauden Challenge Touria, mutta jos aukeaa ovia pienempiin ET-kisoihin niin ehdottomasti lähden mukaan. Vaihtoehtoja on kolme: Mahtua CT-rankingissa 20 parhaan joukkoon, voittaa pieni ET-kisa tai viimekädessä karsinnat.” 

Miten nopeasti pelistä on aikomus saada kiinni pitkän tauon jälkeen? 

”En ollut ulkona ollenkaan noin kolmeen kuukauteen ennen viime viikkoa. Dubain leirillä peli oli tietenkin vielä vaihtelevaa mutta positiivisia merkkejä löytyi. Jopa vähän yllätyin miten hyvin pystyi tekemään tulosta harjoituskierroksilla pitkän tauon jälkeen. Lähti paljon hienoja lyöntejä ja sai tuotua kentälle sitä mitä sisällä on treenattu”, Koivu kertoo. 

Torstai-iltana Kim matkusti Dubaihin. Loppuviikko sujuu harjoitellessa Els Clubilla yhdessä Timo Rauhalan kanssa. Sen jälkeen lento Johannesburgiin, jossa käynnistyy uusi kausi torstaina. 

Tervetuloa takaisin Kim Koivu! 

Etsi luettavaa