Hyppää sisältöön

Kim Koivu nousee maailmanlistalla kuin raketti: Tänä vuonna 1340 sijaa nousua!

Kim Koivu on hypännyt yli 1400 maailmanlistalla tänä vuonna

Kim Koivu on kerryttänyt maailmanlistalle pisteitä kovaa vauhtia! Hän nousi seitsemän suomalaisen ohi listoilla Kiinan voitolla.

Kim Koivu on kerryttänyt paitsi arvokkaita euroja ja pisteitä Challenge Tourin rankingiin, mutta myös pisteitä maailmanlistalle. Vuoteen 2018 lähtiessä Koivu ei ollut kerryttänyt yhtään pisteitä listalle, joten seuraavan kahden vuoden aikana tulevat pisteet ovat pelkkää plussaa. Laskua maailmanlistalla on käytännössä mahdoton tehdä tässä ajanjaksossa. 

27-vuotias keräsi Kiinan voitosta yhdeksän pistettä. Tämä nostaa miehen keskiarvon 0.225 pisteeseen. Koivu on pelannut vasta muutaman kisan ammattilaisena ja pisteet jaetaan 40 kisan keskiarvolla. 

”Minä keskityn vain pelaamiseen. Taustajoukot hoitavat kisavaraukset ja valmentaja pohtii kalenteria. Minä menen vain kentälle ja annan mailojen puhua”, Koivu heitti sunnuntai-iltana GoGolfin haastattelussa. 

Voitto ei todennäköisesti vaikuta kisakalenteriin millään tavalla. Kauden tavoite meni uusiksi. Koivu myöntää, että nyt on tähdättävä European Tourille. 

”Kai tämä luonnollisesti aikataulua vähän nopeuttaa. Nyt on hyvä paikka ampua kovaa kun sai hyvän alun kaudelle. Tietenkin tähtäys on olla 15 parhaan joukossa rahalistalla.”

Tuoren maailmanrankingin sijoitus Koivulla on 585. Edellä suomalaisista ovat enää Tapio Pulkkanen (200), Mikko Korhonen (217), Mikko Ilonen (356), Oliver Lindell (475) ja Kalle Samooja (575).

Maailmanlistan kärkikolmikkona jatkaa Dustin Johnson, Justin Thomas ja Jordan Spieth.

Etsi luettavaa