Hyppää sisältöön

Kim Koivu, Matias Honkala ja Joachim Altonen kärjen tuntumassa – Sand Valleyssa käynnistyi hurja kisamarathon

Sand Valley lukeutuu suomalaisgolfarien lähikohteista suosituimpien joukkoon KUVA: Sand Valley

Puolassa, Gdanskin talousalueen reunamilla sijaitsevan Sand Valley Resortin kentällä pelataan 11 päivän aikana kolmessa Nordic Leaguen kilpailussa yhdeksän kierrosta. Ensimmäisen päivän jälkeen Kim Koivu (-4/12) on parhaissa asemissa Matias Honkalan (-3) ja Joachim Altosen (-3) kanssa.

Suomalaisille tutuin ja läheisin kolmostason kiertue, Nordic League järjestää kisoja myös Pohjoismaiden ulkopuolella. Kauden kolme ensimmäistä kisaa pelattiin Espanjan Kataloniassa.

Sunnuntaina käynnistyi kolmen perättäisen kisan sarja Puolassa, maan parhaaksi yleisesti arvioidun Sand Valley Resortin kentällä.

Sand Valley on upealla tavalla erilainen goflkenttä.
Lassi Pekka Tilanderin ja Toni Ristolan suunnittelema Sand Valley on nimensä mukaisesti rakennettu hiekkapohjaiseen
ja varsin monimuotoiseen maastoon. Kuva: Lassi Pekka Tilander

Tahti on hurja. Käytännössä kaikki 152-153 pelaajaa asuvat Resortin hulppeissa huviloissa, osallistuvat kolmeen 54-reikäiseen kisaan, joiden välissä on yksi lepopäivä.

Suomalaisia on mukana 22, lähes kaikki osallistujat ovat pohjoismaalaisia. Palkintopotissa kussakin kisassa on 50 000 €.

Kolmen kisan osallistumismaksuun (2013 €) on paketoitu majoitus sekä aamiaiset ja lounaat kisapäivinä.

”Kun tuohon jaksoon lisää harjoituskierroksen tai useamman ennen ensimmäistä kisaa, tietää varmasti pelanneensa. Puitteet ovat erinomaiset, eikä matkusteluun kulu energiaa. Kenttä ja kaikki palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä”, muistuttaa Sand Valleyssa useaan otteeseen vieraillut Nikke Tyry.

”Menestyminen edellyttää reilusti alle parin pelaamista, mikäli keli pysyy harjoituspäivien tapaan lämpimänä. Draiverilla pääsee tykittämään useimmissa avauksissa. Viisi alle kierrosta kohden on tulos, jolla pitäisi olla mukana kärkitaistossa.”

Tie avoinna Challenge Tourille

Avauspäivän pelejä hidastutti sumusta johtunut kisan keskeytys. Ensimmäinen kierros pelataan loppuun aamulla, toinen käynnistyy arviolta kello 10.00.

Kärkituloksen (66,-6) teki sunnuntaina neljä pelaajaa. Näistä kahden lyönnin päässä seitsemäntenä oli paluuta isommille kiertueille tavoitteleva Kim Koivu (-4/12).

Matias Honkala on alkaneella kaudella sijoittunut jo kertaalleen toiseksi ja kolmanneksi Nordic Leaguen Espanjan kisoissa.
Kuva: Teemu Tyry

Neljän pelatun kisan jälkeen Tourin pistelistalla toisena oleva Matias Honkala (69,-3) ja Los Angelesin kodistaan Puolaan pitkän matkan tehnyt Joachim Altonen jakoivat sunnuntain jälkeen sijalukua 12.

Nordic Leaguen viisi ensimmäistä saa kauden jälkeen kortin Challenge Tourille. Kisoja on ennen Tourin finaaleja ohjelmassa peräti 31, näistä kaksi Suomessa. Noston Challenge Tourille voi saada myös kesken kauden voittamalla kolme kertaa.

Tähän on suomalaisista yltänyt Tapio Pulkkanen, joka juhli 2015 voittoa viisi kertaa ollen myös pistelistan ykkönen.

Pulkkasen menestyskauden jälkeen Oliver Lindell ylsi kahteen voittoon 2016. Lauri Ruuska sijoittui koronakaudella 2020 Nordic Leaguella pisteissä neljänneksi.

Kotimaisten pelaajien menestystä pitkällä kiertueella on jarruttanut se, että erittäin harva lähtee kilpailemaan kesäkauden aikana muihin Pohjoismaihin, joissa suurin osa tapahtumista pelataan.

Suomalaiskohteella on kotimaiset kasvot

Vuonna 2009 avatun Sand Valley Resortin golfkeskuksen on perustanut ja rakennuttanut LVI-alalla yrittäjänä toiminut Timo Hulkkonen perheineen.

Yrityksen toimintaa on vetänyt toistakymmentä vuotta hänen poikansa Antti Pohjonen.

Sand Valley on noussut Antti Pohjosen johdolla lähikohteista suomalaisgolfarien suosikkien ykkösketjuun

”Kisojen isännöimisellä haluamme muistuttaa pelaajien ja näkyvyyden kautta golfpalveluiden, majoituksen ja ravintolapalveluiden tasosta, sekä Sand Valleyn hengestä, jota on rakennettu asiakkaiden toiveita huomioiden”, Pohjonen painottaa.

”Suomalaispelaajat ovat meille suurin ulkomainen asiakasryhmä. Tärkeää menestyksen kannalta on se, että hyvin merkittävä golfareista palaa Sand Valleyyn. Vakioasiakkaita on runsaasti”, Pohjonen iloitsee.

Tulospalvelu

Sand Valley Resort

Etsi luettavaa