Hyppää sisältöön

Kim Koivu HS:ssa: ”Silmistä näkee, että alan herätä henkiin”

Kim Koivu sanoo

Kim Koivusta ja hänen loppuunpalamisestaan on laaja juttu tämän päivän Helsingin Sanomissa. Koivu taustoittaa jutussa vaikeaa kauttaan, joka lähti keväästä liikkeelle.

Kim Koivu tuli pari viikkoa sitten ”kaapista” kertoen burn outista ja uupumuksestaan, mahdottomuudesta tarttua golfmailaan. Pelaaminen ei ollut maistunut pitkään aikaan ja taustalla oli monia syitä, jotka olivat ajaneet parin viime vuoden kohutuimman suomalaispelaajan tähän tilanteeseen. 

Helsingin Sanomien ansiokkaassa haastattelussa Kim avaa tilannettaan muun muassa seuraavasti: 

”Minulle se tarkoittaa sitä, että ei ole riittävästi intoa sitä asiaa kohtaan, mitä tekee. Silloin urheilussa on vaikea suoriutua parhaalla mahdollisella tavalla. En ole ollut onnellinen.”

Yksi musertavimmista asioista ja Kimin mielestä ylivoimaisesti suurin oli parisuhteen päättyminen. Koivu on käynyt asioita läpi psykologin kanssa ja hänen sanoissaan tuntuu olevan paljon ajatusta taustalla. 

”Kaikennäköistä on ollut. Parisuhteen loppuminen on ollut ehdottomasti isoin asia. Vaikea sanoa, miten paljon se vaikutti urheiluun. Ne ovat henkimaailman juttuja. Mutta onhan psykologiassa todistettu, että kaikenlaiset erot toisesta ihmisestä ovat isoimpia asioita, joita elämässä tapahtuu.”

Koivu on luoteeltaan ihminen, joka ei pysty pysymään paikallaan. Meditaatiota hän ei varsinaisesti ole harjoittanut, vaan hikoillut useita tunteja päivässä. Se on ollut ilmeisen tärkeää terapiaa. 

”Kolme neljä tuntia päivässä. On pakko tehdä jotain, koska en pysty oleman paikallani.”

Suunnitelmissa on myös hiihtoreissu hyvän ystävän Eetu Isometsän kanssa. Kim on myös käynyt lätkimässä salibandya, mutta joukkueeseen liittyminen ei tule loukkaantumisriskin takia kysymykseen. 

Paluu kisakentille tapahtunee ensi vuoden aikana, mutta lukkoon Kim ei lyö vielä yhtään mitään. Nyt tuntuu jo siltä, että golf maistuisi joinain päivinä. 

”Kun on ollut monta päivää peräkkäin intoa, silloin tiedän, että se on palannut. Nyt olen jo aika hyvällä mallilla. Sen näkee silmistä, että alan herätä henkiin.”
 

Koko juttu löytyy Helsingin Sanomista ja verkosta. 

Etsi luettavaa