Hyppää sisältöön

Kim Koivu aloittaa European Tour -uransa: ”Mulla on fiilis, että kuulun tänne”

Kim Koivu lähtee haastamaan maailmantähtiä Sveitsissä

Kim Koivu pääsee aloittamaan uransa ”vakituisena” työntekijänä European Tourilla torstaina legendaarisessa Omega European Mastersissa. Koivu on saanut alkuviikon aikana onnitteluita työpaikastaan myös nimekkäiltä pelaajilta.

Kim Koivu lähtee jalat tiukasti maanpinnalla tekemään kovaa työtä uudella työpaikallaan European Tourilla. Työsuhde on merkitty toistaiseksi kestämään vähintään kauden 2019 loppuun, mutta jatko on se jälkeen omissa käsissä. Koivu aloittaa työrupeamansa yhdessä kiertueen legendaarisimmista kisoista Omega European Mastersista Crans sur Sierren kentältä. 

Sveitsi on ollut Koivulle hyvä maa. Vain puolitoista viikkoa sitten hän varmisti kolmannella Challenge Tour -voitollaan European Tourin pelioikeuden voitollaan Geneversä. Nyt vastus on entistä kovempi, mutta Kimin päätä ei huimaa. 

”Ei ole mitenkään erilaisia perhosia vatsassa. Ihan sellainen fiilis, että olen siellä minne kuulun. Toki lähdetään jalat maanpinnalla tekemään duunia, mutta ensimmäinen tavoite on parantaa uran parasta European Tour -sijoitusta (55).” 

Koivu on saanut onnitteluita ja tunnustusta myös legendaarisilta ET:n pelaajilta. Suurempia namedroppeja Koivu ei lähtenyt erittelemään. 

”On tuossa moni nimekäs pelaaja tullut onnittelemaan ja toivottamaan tervetulleeksi. Thomas Pieters nyt oli yksi näistä onnittelijoista. Sen dramaattisempia kohtaamisia ei ole vielä ollut, täytynee mennä ryöstämään Jimenezilta sikari suusta”, Koivu nauraa. 

Crans Sur Sierren kenttä on normaalisti ollut äärimmäisen alhaisten tulosten areena. Koivu uskoo, että tällä viikolla tulokset pysyvät paremmin kurissa. 

”Greenit ovat todella nopeat ja vaikeat. Kokemuksesta olisi varmasti apua, mutta sitä nyt ei tältä kentältä vielä ihan kauheasti ole. Täytyy pelata järkevästi ja pitää pallo oikealla puolella lippua.” 

European Tour -debyytti kiertueen virallisena jäsenenä tapahtuu torstaina viimeisissä ryhmissä. Koivun lähtöaika on kello 15.20 Suomen aikaa kolmanneksi viimeisessä ryhmässä. Koivun matkassa mukana on kaksi Silvaa – caddie Daniel Silva ja valmentaja David Silva

Kilpailussa on mukana peräti neljä suomalaista. Koivun lisäksi menestystä tavoittelevat Mikko Korhonen, Mikko Ilonen ja Tapio Pulkkanen.

Etsi luettavaa