Hyppää sisältöön

Kilpailu ajanvarauksesta kiristyy – Golfpiste vaihtoi NexGolfiin, porilainen WiseGolf lanseerataan ensi kaudella

Golfaikojen varaus on siirtynyt pitkälti verkkoon.

Suomessa aloittaa uusi golfkenttien toiminnanohjausjärjestelmä WiseGolf. Ruotsalaisille myyty markkinajohtaja NexGolf liittoutuu Golfpisteen kanssa.

Otavamediaan kuuluva Golfpiste ja golfkenttien toiminnanohjausjärjestelmä NexGolf lyövät hynttyitä yhteen. Ne kehittävät ensi vuodeksi ajanvarausjärjestelmän, josta voi varata tiiausaikoja monille suomalaisille golfkentille. Palvelun nimi on Golfpiste Teetime.

Yhteistyössä kyse on pitkälti siitä, että NexGolfin Teetime.fi-palvelu tulee osaksi Golfpiste-sivustoa. Palvelu aiotaan rakentaa valmiiksi ennen ensi kauden alkua.

”Yhdistämällä resurssejamme voimme kehittää uusia ja entistä parempia digitaalisia palveluita”, uskoo Golfpisteen liiketoimintajohtaja Sami Markkanen tiedotteessa.

”Teetime.fi -palvelumme varausten määrä kasvoi tällä kaudella peräti 114 prosenttia noin 190 000 vierasvaraukseen”, NexGolfin toimitusjohtaja Jere Polvi puolestaan sanoo.

NexGolf siirtyi syksyllä ruotsalaisomistukseen. Sen osti Vitec Software Group. Suomessa toimii myös tanskalainen Golfbox-järjestelmä, jota Golfpiste edusti aiemmin. Uuden kumppanin myötä Golfpisteen lopettaa yhteistyön Golfboxin kanssa.

Golfpiste ja NexGolf tiedottivat asiasta päivän sen jälkeen, kun porilainen WiseNetwork ja Golf Gamebook julkistivat oman yhteistyönsä. Porilainen WiseNetwork rakentaa WiseGolf-nimistä kilpailijaa NexGolfin järjestelmälle.

WiseGolfia on kehitetty syksystä lähtien, ja se lanseerataan ensi kaudella.

”Yhdessä GameBookin kanssa tarjoamme golfkentille täydellisen ratkaisun, joka on vertaansa vailla niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin markkinoilla”, lupaa WiseNetworkin toimitusjohtaja Hannu Myöhänen.

WiseGolf rakennetaan porilaisyrityksen omalle WisePlatform-alustalle, jota hyödynnetään jo nyt eri toimialoilla. CRM-ohjattu alusta tarjoaa työkaluja asiakkuudenhallintaan, myyntiin, markkinointiin ja taloushallintoon. Alustaa hyödyntää muun muassa moni SM-liigaseura ja sitä käytetään myös kuntosaleilla.

GameBook tuo osaksi WiceGolfia digitaalisen tuloskortin ja Tournament Manager -kilpailumoduulin. Tiedotteen mukaan viime kaudella yli 40 prosenttia kaikista Suomessa pelatuista kierroksista pelattiin GameBookilla.

”Maailmalla Golf GameBookilla on lähes miljoona käyttäjää ja tällä hetkellä yhtiö panostaa sovelluksen lisäksi klubeille ja tapahtumajärjestäjille tarkoitettuun turnauspalveluun Tournament Manageriin”, tiedotteessa sanotaan.

Etsi luettavaa