Hyppää sisältöön

Kilometrin korkeudessa pallo lentää pitkälle

Pelaajat viihtyvät näissä maisemissa Sveitsissä.

European Masters -kilpailu käynnistyy huomenna Sveitsissä alppimaisemissa. Paikalla on puolikas Euroopan Ryder Cup -joukkuetta ja koko suomalaiskööri eli Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

Sveitsin Crans-sur-Sierressä pelattava Euroopan Tourin osakilpailu on kerännyt nimekkään osanottajajoukon. Mukana on esimerkiksi peräti kuusi Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen valittua pelaajaa: Lee Westwood, Danny Willett, Chris Wood, Andy Sullivan, Matthew Fitzpatrick ja Andrew Johnston. Pelurien lisäksi matkaan lähtee myös joukkueen kippari Darren Clarke.

Samaan aikaan PGA Tourilla pelaavat Sergio Garcia, Henrik Stenson, Rory McIlroy ja Justin Rose, joten Euroopan joukkueesta tällä viikolla lepäävät ainoastaan viime viikon Tanskan-kisan voittaja Thomas Pieters ja Martin Kaymer.

Kakko etsii peli-iloa

Roope Kakko lähtee innolla Sveitsin kisaan.

Roope Kakko lähtee innolla Sveitsin kisaan.

Getty Images

Sveitsin kisa käydään upeissa alppimaisemissa yli kilometrin korkeudessa.

”Kenttä ja kylä sen ympärillä ovat todella makeita, puitteet ovat kunnossa”, Roope Kakko kertoi tiedotteessaan.

Ohut ilmanala asettaa kuitenkin omat haasteensa pelaajille.

”Pallo lentää huomattavasti tavanomaista paremmin, kymmenen prosenttia voi omissa laskuissa aina ottaa mitasta pois”, Kakko laskeskelee. 

Kakko pelasi edellisen kerran kisassa kaksi vuotta sitten, jolloin hän karsiutui jatkosta tuloksin 71-70. Kakon peli ei ole kulkenut viime aikoinakaan toivotulla tavalla. Viime viikolla Tanskassa hän karsiutui jatkossa pelattuun kaksi kierrosta tulokseen +12. Sveitsissä Kakolla ei olekaan erityisiä tulostavoitteita. Sen sijaan hän pyrkii löytämään uudelleen peli-ilon.

”Viikon iso tavoite on muuttaa oma suhtautuminen pelin tapahtumiin ja lisätä aimo annos positiivisuutta kentälle.

Ilosen niska vihoittelee

Mikko Ilonen pelasi edellisen kerran näissä maisemissa vuonna 2014.

Mikko Ilonen pelasi edellisen kerran näissä maisemissa vuonna 2014.

Getty Images

Myös Mikko Ilonen viihtyy Sveitsissä. Hän tuli kisapaikalle sunnuntaina, ja maanantaina hän pelasi kierroksen. Tiistailta Ilosella on hieman ikävämpiä uutisia kerrottavaan, sillä hänen niskansa alkoi vihoitella, eikä kentälle tai rangelle ollut asiaa.

”Olin hoidossa ja otin vaivaan lääkitystä. Tänään pääsen taas mailanvarteen”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Olympialaisten jälkeen Ilonen on ottanut hieman rauhallisemmin, eikä ole paljon koskenut mailoihinsa. Nyt hänellä on kuitenkin edessä kolmen viikon kisaputki: Sveitsi, Hollanti ja Italia.

”Toivottavasti kolme perättäistä kisaviikkoa ovat nousujohtoisia”, Ilonen sanoo.

Ilosen loppukauden ohjelmaan mahtuu vielä kaksi muuta kilpailua. Lahtelaisen tavoitteena on nousta Race to Dubai -rankingissa 60 parhaan joukkoon. Se toisi paikan Euroopan Tourin finaalikisoissa.

Ennen Sveitsin-kisaa Ilonen on rahalistalla 73:ntena hieman yli 300 000 euron tienesteillään.

Etsi luettavaa