Hyppää sisältöön

Kiireinen Sillanpää saattaa saapua helikopterilla Nordcenteriin

Jari Sillanpää on haluttu esiintyjä. Lauantaina hänellä on keikka Nordcenterin rangella.

Golfarit eivät tunnetusti käy riittävän usein rangella. Ensi lauantaina ihmiset kuitenkin täyttävät Nordcenterin harjoitusalueen sankoin joukoin. Golfin sijaan heidät houkuttelevat rangelle Jari Sillanpää ja Laura Voutilainen.

Raaseporissa sijaitseva Nordcenter kokeilee uutta aluevaltausta. Se järjestää ensi lauantaina konsertin, jossa esiintyvät iskelmätaivaan kirkkaat tähdet: Jari Sillanpää ja Laura Voutilainen.

Idean isä on Nordcenterin toimitusjohtaja Markku Valo, joka on hakenut mallia maailmalta. Esimerkkinä hän mainitsee Yhdysvalloissa sijaitsevan Pebble Beachin autoshow’n, joka huokuttelee kuuluisalle kentälle kymmeniä tuhansia ihmisiä ja norjalaisen Larvikin golfkentän, jossa järjestetään nykyään kolmipäiväiset popfestarit. Ensimmäisellä kerralla siellä oli esiintymässä Elton John.

”Haemme konsertilla näkyvyyttä Nordcenteriin ja olemme saaneetkin tosi positiivista palautetta”, Valo sanoo.

Sääennusteiden mukaan hellettä luvassa

Ensi lauantaina Nordcenterissä esiintyy Jari Sillanpää. Kuvassa kentän toimitusjohtaja Markku Valo.

Ensi lauantaina Nordcenterissä esiintyy Jari Sillanpää. Kuvassa kentän toimitusjohtaja Markku Valo.

Jussi Miettinen

Konserttia on markkinoitu radiossa paikallisesti muun muassa tienvarsimainoksin. Valo kertoo, että niiden ansiosta Nordcenterin ravintolaan on myyty tapahtumia jo ensi talveksi. Hän odottaa konserttiin paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät pelaa golfia.

”Paljon käynyt porukkaa syömässä ja käynyt katsomassa, millainen paikka täällä on”, Valo sanoo.

Ensi viikonlopuksi on ennustettu hyvää säätä. Valo uskoo, että jos sää on lämmin ja aurinkoinen tapahtumapäivänä voidaan myydä vielä 500 – 1 000 konserttilippua. Kaikkiaan lippuja on myynnissä 6 000 kappaletta.

Esiintyjät aikuiseen makuun

Ei ole sattumaa, että esiintyjäksi valikoituivat Jari Sillanpää ja Laura Voutilainen, jotka puhuttelevat vähän vanhempia ihmisiä.

”Olemme profiloineet katsojakuntaamme. Emme halunneet tänne Tuska-festaria tai nuorisobändiä, koska ne voisivat aiheuttaa järjestyshäiriöitä. Olemme suunnanneet tapahtuman aikuiselle, hillitymmälle porukalle”, Valo sanoo.

Minifestarien portit aukeavat klo 17.30. Laura Voutilaisen bändi alkaa soittaa puoli tuntia myöhemmin. Kahdekselta lavalle astuu Laura Voutilainen, joka heittää kahden tunnin keikan. Sillanpää vuoro koittaa iltakymmeneltä. Suositulla artistilla riittää vientiä, ja jos aikataulu uhkaa mennä tiukille, saattaa Suomen ykkösrivin artisteihin lukeutuva tähti saapua Nordcenteriin helikopterilla.

”Olemme varanneet 16. reiältä alueen helikopterin laskeutumisalustaksi”, Valo sanoo.

Yleisö voi saapua paikalle omilla autoilla. Nordcenterin porttien luona on pysäköintipaikka, jonne auton voi jättää konsertin ajaksi. Pysäkointialueelta on enää par-viitosen kävelymatka konserttipaikalle.

Nordcenter Music Festival

Etsi luettavaa