Hyppää sisältöön

Kiira Riihijärvi jälleen askeleen lähempänä LPGA-kiertuetta – suomalainen kolme lyöntiä kärjestä Epson Tourin finaalissa

Kiira Riihijärvi on perjantain kierrros huomioiden pelannut 30 kierrosta LPGA:lla. Keskiarvona hän on pelannut 2,966 lyöntiä yli parin kierrosta kohden. KUVA: EPSON TOUR

Kiira Riihijärvi on avauskierroksen jälkeen erinomaisissa asemissa Epson Tourin finaalissa.

Kiira Riihijärvi aloitti mainiosti torstaina käynnistyneen Epson Tour Championship -kilpailun. Hän pelasi avauskierroksen 68 lyönnillä eli neljä alle parin. Tällä tuloksella hän on avauskierroksen jälkeen jaetulla 24. sijalla.

Riihijärvellä on kisassa valtava panos, sillä pitämällä paikkansa pistetilastossa kymmenen parhaan joukossa hän nousisi ensi kaudeksi LPGA-kiertueelle. Suomalainen lähti finaaliin rankingin kahdeksannelta sijalta.

Vaikka Riihijärven sijoitus avauskierroksen jälkeen ei ole huippuluokkaa, hän on vain kolme lyöntiä kärjestä erittäin tasaisessa kilpailussa, joka pelataan Floridassa, Daytona Beachillä.

Riihijärven pahimmista uhkaajista LPGA-paikan suhteen vain Korean Hyo Joon Jang on hänen edellä. Kolmantena oleva korealainen olisi ainoana ohittamassa suomalaisen rankingissa, mikäli tulokset pysyisivät samoina.

Toisaalta rankingissa 13:ntena oleva Ruotsin Dani Holmqvist on Riihijärveä lyönnin perässä ja 12:ntena oleva Jillian Hollis kahden lyönnin päässä. Ei siis pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä kilpailu on vasta nuori.

Varmaa on vain se, että jokainen dollari, jonka Riihijärvi kilpailussa voittaa, on kotiinpäin.

Viisi alle kymmenen reiän jälkeen

Riihijärvi aloitti finaalikilpailun loistavasti. Kymppireiältä kierrokselle lähtenyt suomalainen oli neljän reiän jälkeen jo kolme alle parin ja pelasi ensimmäiset kymmenen reikää viisi alle. Sitten birdie-hana ehtyi ja yhden bogin myötä hän päätyi neljä alle tulokseen.

Kilpailun kärkipaikkaa jakavat Yhdysvaltain Maddi Caldwell-Young ja Korean Jiwon Jeon tuloksella seitsemän alle parin. Heistä korealaisella on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta kokonaispisteissä kymmenenneksi, mutta ei esimerkiksi Riihijärven ohi.

Kilpailussa pelataan neljä kierrosta, eli sunnuntaina tiedetään, nouseeko Kiira Riihijärvi ensi kaudeksi LPGA-kiertueelle.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa