Kiinan ykkösgolfari juhli uransa toista voittoa Rory McIlroyn silmien edessä

Li Hatong tuuletti Dubai Desert Classicin voittoa sunnuntaina.

Maailman entinen ykkösgolfari Rory McIlroy antoi hyvän vastuksen nuorelle Li Haotongille, jonka pinna piti jännittävässä loppuratkaisussa.

Sunnuntai ei ollut suomalaisten juhlapäivä Omega Dubai Desert Classicissa. Sen sijaan kunnon bileet pisti pystyyn 18 reiällä KiinanLi Haotong, joka pelasi päätöspäivän Rory McIlroyn kanssa samassa ryhmässä.

22-vuotias Li ei kuitenkaan kuvia kumartanut, vaan nappasi kisan voiton pohjoisirlantilaisen nenän edestä kovien paineiden alla.

Päätösreiälle kaksikko lähtö kiinalaisen yhden lyönnin johdossa, jonka hän myös onnistui pitämään tehtyään epäonnistuneesta avauksesta huolimatta birdien. Myös edellisellä reiällä hän onnistui lyhyehkössä putissa paineen alla.

Li Haotongin voittotulos oli -23 (66-66-64-69). McIlroy oli -22 (65-64-68-69). Kolmanneksi sijoittui Englannin Tyrrell Hatton kolme lyöntiä voittajalle jääneenä.

McIlroy on päässyt hyvään vireeseen, sillä viikko sitten Abu Dhabissa hän jakoi kolmatta sijaa.

Li on Kiinan selvä ykköspelaaja. Ennen kilpailua hän oli maailmanlistalla sijalla 60, mutta huomenna julkaistavassa uudessa rankingissa hän tulee nousemaan ensimmäisenä kiinalaisena 50 sakkiin.

Kahden European Tour -voiton lisäksi hänen tähtihetkiinsä kuuluu sijoitus kolmanneksi viime vuoden The Open Championshipissä. Huhtikuussa hän tekee ensiesiintymisensä Masters Tournamentissa.

Tämän päivän voiton myötä kiinalainen on askeleen lähempänä supertähteyttä. Hän ei vakuuttanut ainoastaan voitollaan vaan tavalla, jolla hän sen otti.

Suomalaiset eivät tänään onnistuneet. Mikko Ilonen sijoittui jaetulle 57. sijalle ja Mikko Korhonen jakoi 61. sijaa.